A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy vagyona - Nyilatkoztak az állami tisztségviselők is

via Népszava Online

2018. február 1. 11:14 | 0 hozzászólás

Több állami tisztségviselő, köztük az Állami Számvevőszék elnöke, a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Költségvetési Tanács vezetője és a legfőbb ügyész is leadta a tavalyi évről szóló vagyonnyilatkozatát. A dokumentumok az Országgyűlés honlapján olvashatók - infromál az MTI.

Matolcsy György, az unortodoxia pápája esetében meglehetősen szűkszavú a távirati iroda, annyit írnak, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke megtartotta 150 négyzetméteres balatonakarattyai családi házát, egyéb ingatlant vagy járművet azonban továbbra sem tüntetett fel.  Szerepelteti az MNB elnökeként felvett havi bruttó 5 millió forintos jövedelmét és egyes személyi használatra kapott eszközöket. Megtakarításról, a kis vagyonka gyarapításáról egy szó sem esik.  A jegybankelnöknek 2015-ben még 2,4 millió forint megtakarítása volt.

Az ÁSZ elnöke, Domokos László lényegesen kimunkáltabb bevallást adott be, e szerint tovább növelte állampapírjainak értékét: Prémium Magyar Államkötvényben csaknem 27 millió forintot tart a tavalyi 19 millióval szemben, Bónusz Magyar Államkötvényben továbbra is 5 millió forintot, Kamatozó Kincstárjegyben pedig a tavalyi 1,3 millió után már 3,5 milliót. Egyéves Magyar Állampapírjának értéke 2 millió forint, részvényeinek értéke pedig továbbra is félmillió forint. Domokos László takarékbetétjének értéke 2,4 millió forinttal emelkedett egy év alatt, 7,3 millióra, készpénzállománya viszont csökkent, 3,9 millióra. Pénzköveteléseinek értéke 5,4 millió forint. Az ÁSZ elnökének csökkent a banki tartozása, 8,9 millióról 7,3 millióra. Domokos továbbra is felerészben birtokol egy békéscsabai telket és házat, valamint tulajdonosa egy garázsnak. Van egy budapesti, 83 négyzetméteres lakása, teremgarázsban lévő parkolóhellyel. 9/10-edes arányú tulajdonosa egy XIII. kerületi, 122 négyzetméteres lakásnak, valamint egy újkígyósi szántónak. Haszonélvezeti joggal rendelkezik egy 63 négyzetméteres budapesti, V. kerületi lakás felett és autójaként is még mindig egy 2003-ban vásárolt Skodát tüntette fel.Ingatlan-bérbeadásból havi 100 ezer forintnyi bevétele van az ÁSZ elnökének, aki számvevőszéki elnöki juttatásként laptopot, mobiltelefont és gépkocsit tüntetett fel.

Tovább...


A cikk eredetije: Matolcsy vagyona - Nyilatkoztak az állami tisztségviselők is


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges