A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy szerint a siker hírnöke a korrupciógyanú

via Index

2016. május 5. 11:31 | 4 hozzászólás

A siker hírnöke és tükörben megjelenő képe az, hogy bennünket ilyen mértékben megtámadnak.

Először szólalt meg Matolcsy György, mióta egyre durvább korrupció gyanújába keveredik. Győrben elmagyarázta, hogy nagy vihar van a jegybank körül, és a villámok megvilágítottak neki pár olyan összefüggést, amit senki nem lát, írta a Kisalföld.  Így rájött arra, hogy szerinte versenyképes tudásuk van monetáris politikában, gazdaságpolitikában és a "gazdasági növekedés terén".

Pár szót arról is beszélt, hogy miért támadják az általa vezetett jegybank és az alapítványai milliárdos pénzszórását a rokonainak és más, Fideszhez közeli szereplőknek. Azért, mert olyan modellt mutattunk Európának, ami szerinte példaértékű. Szóval a legújabb siker miatt. Pontosabban:

A siker hírnöke és tükörben megjelenő képe az, hogy bennünket ilyen mértékben megtámadnak.

Elmagyarázta még, hogy "blöff" az, hogy nincs meg az alapítványoknak átcsúsztatott 270 milliárd forint közpénz. Ami majdnem elvesztette közpénz jellegét, miközben a kormány megpróbálta sürgősen eltitkolni, hogy mire megy ki ez az egész.  Az alapítványoknak ugyanis még azóta még több pénze lett, szóval megvan az a pénz. 

Csak talán másnál. Itt például megnézheti, hogy kiknek adták a jegybanki alapítványok a milliárdjaikat.

Tovább...


A cikk eredetije: Matolcsy szerint a siker hírnöke a korrupciógyanú


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves dmolnár!

Nos,ez a nem éppen hízelgó kijelentésed Matolcsyra- nem egészen korrekt. Mondjuk így. Én emlékszek a 2009 március 27-én megjelent közgazdasági tervezetére, mely 15 év hosszúságu prognózist adott Magyarország fellendítésére.

Azt gondolom, hogy igen csak elfogadható volt, és azt is hiszem,hogy megalósítható lett volna. 
Ha emlékszel Orbán maga tette közzé és dedikálta is  egy választási naggyülésen. Amikor a Bajnai kormány el kezdte megvalósítani  akkor viszont azonnal szakítottt vele Őszre már megtagadta. Sőt ártelmasnak és elitélendőnek bélyegezte meg.

Szerintem nem a képzettségével van baj, hanem a gerincével. A kettő azt hiszem nem függ össze.

dmolnar képe

dmolnar
2 éve

Egyetértek... Amúgy a szakmai képzettségét is lehetne vitatni, mert már állítólag fiatalabb korában sem tekintették egészen hmmm... beszámíthatónak...

csejoska képe

csejoska
2 éve

Nem vitatom (vitathatom) az emberke szakértelmét képzettségét - de a jelenlegi elmeállapotát már igencsak  besorolhatom !!!

Egy bomlott elme ötvözve a fidesz féle arroganciával már veszélyes a társadalomra !!!

piranha53 képe

piranha53
2 éve

Valóban olyan modellt mutatott Europának ami példátlan!

Minden normális europai országban már a 25 éves börtönbüntetését töltené!