A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy névre került az Origo

via Népszava Online

2017. június 29. 11:03 | 0 hozzászólás

"Matolcsy Györgyről a bíróság szerint jogosan lehet mondani, hogy közpénzt lopott – most pedig már azt is tudjuk, hogy ezt a családján keresztül részben mire költi: arra, hogy fenntartsa és tovább építse a fideszes hazugsággyárat" – reagált az MSZP a hírre:

Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök fia által közvetlen egyedüli részvényesként tulajdonolt és egyben vezérigazgatóként irányított Magyar Stratégiai Zrt. vette meg a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t. A cég közleménye szerint Száraz István, a New Wave Media Group Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a médiacsoportban fennálló 100 százalékos tulajdonrészét értékesítette.

Matolcsy Ádám eddig is az Origo tulajdonosaként viselkedett, mint a közelmúltban a 444.hu feltárta, egy alkalommal még Orbán Viktort is felkereste a híroldal ügyében, s több cikk is valószínűsítette befolyását a portálra. Ugyanakkor az, hogy a Magyar Stratégia Zrt. miből vásárolta meg az Origót, rejtély. Matolcsy Ádám cégében ugyanis a tavalyi mérleg szerint százmillió forint körüli saját tőke volt, az utóbbi két évben összesen 170 millió forint nyereséget termelt. A New Wave ezzel szemben 5,3 milliárdos árbevétel mellett félmilliárd forint körüli profitot realizált tavaly, így vételárának piaci viszonyok között jócskán meg kellene haladnia a Magyar Stratégiai Zrt. rendelkezésére álló összeget, Matolcsyék közleményében azonban sem árról, sem hitelről nem esik szó.

Tovább...


A cikk eredetije: Matolcsy névre került az Origo


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges