A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy György egy magyar nábob rosszul sikerült 21. századi mása

via Stop

2015. november 5. 12:00 | 3 hozzászólás

Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnök úgy viselkedik és dolgozik, mint az Egy magyar nábob rosszul sikerült 21. századi mása.

Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének szerdai parlamenti beszámolója kapcsán azt mondta, Matolcsy György nem a saját vagyonát költi, hanem 100 milliárd számra herdálja a közvagyont.

Az ellenzéki politikus szerint a jegybankelnököt súlyos felelősség terheli azért, hogy 2010 óta a forint lényegében tönkrement, meggyengült. Az MNB-t azért nem érdekli a gyenge forint, mert az termeli a jegybank nyereségét, amelyet Matolcsy György kénye-kedve szerint költ el - magyarázta.

Burány Sándor kifogásolta, hogy 250 milliárd forintot adtak a jegybank alapítványainak a "matolcsyzmus" oktatására, illetve hogy ingatlan-kereskedőházként kezd viselkedni az MNB, valamint hogy műkincsvásárlással is foglalkozik. Mint mondta, önmagában nem lenne probléma, ha jegybank nyeresége egy részét társadalmilag hasznos célokra fordítanák, de mértéket vesztett a jegybanki vezetés.

A bizottsági elnök szerint az MNB vezetésének az lenne a dolga, hogy a forintot védje.


A cikk eredetije: Matolcsy György egy magyar nábob rosszul sikerült 21. századi mása


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves DOKI!

Csatlakozva Plessatt fórumtársunkhoz, bizony, nagyot fordult a világ kereke, s az emberek tűrőképessége, na és az igényessége.
Igazad van ama "facebukfencet" illeőleg is.
Én nem vagyok ott fenn, mert egyrészt nem szakadhatok ezer felé, másrészt azt mondják az okosok, hemzseg a vírusoktól, harmadrészt utálom a tömegnyomort. s végül szerintem előbb-utóbb ez is az iwiw sorsára fog jutni, azaz ki fog nyiffanni, és akkor megen kereshetik a delikvensek egymást az Űrben lebegve, hátha találnak egy ÚJ MAMMONT, amelyik lepkehálóval összefogdossa őket! :DDD

Ja!
És ugye van nekem egy profi informatikus bátyám, aki azt állítja, remek tárháza ez a FACE a kémelhárítási szerveknek (CIA, FBA, stb.), ezért is gyűjtenek össze oda mennél több internetezőt.

A XXI. században már NINCS SEMMIFÉLE TITOK!
Se perc alatt körbefut a világon minden információ.
Próbáld csak ki:
Írd be a neved (az igazit!) a gugliba, majd meglátod, mi minden fog rólad feljönni! :P:P:P
Én is elképpedtem, nemcsak a nevem, de a születési időm is itt van, nem kell hozzá még facésnak se lenni! :(((

Hát ennyit az adatvédelemről, és a személyi jogokról...
 

Plessatt képe

Plessatt
2 éve

Ne is várd, hogy valamelyik politikus is válaszolni fog. Egyszerűen, nem is olvasnak bele ebbe a "Kapcsolat"-ba, pedig balos pénzből van fenntartva.

Egyébként, itt is nagyon lecsökkent a nickelők száma, átlagosan talán, ha 3-4 fő, aki hozzászól egyes beírásokra. Legtöbben sértődőttség miatt hagyják abba a véleményük megírását, ugyan is, sokan azt gondolták, hogy csak az Ő véleményük az igazi, ha valaki megcáfolja, helyreigazítja, hát, az nem tetszik, inkább megsértődik. A kritikát, a helyreigazítást, az udvarias kioktatást nem viselik el nagyon sokan. Ezért vagyunk itt kevesen, talán csak azok maradtak a korábbi lelkesedések után, akik toleránsabbak! 


DOKI
2 éve

Hát Emberek, megírom a véleményem. Az első kérdés azért, ami minden véleményt megelőz am következő..

 

Hova és kinek, milyen célból írok én itt véleményt?

Ha megírom, ki olvassa el ?

 

Pláne: válaszol-e reá valaki egyáltalán.

(A minap  Burány Sándornak írtam, parlamenti e-mail cimée egy levelet.Még csak annyit sem válaszolt: ideért, hapsikám....

Pláne ide minek írjak...Amikor  az Amőda kidőlt, ide csoportosultuink, irtunk éjjel, írtunk nappal, jó kis csapatok jötteklétre,  sok száz aláírással lveleket küldtünk, és  Navrasics Tibor is válaszolt, mint FIDSZfrakcióvezető...senki nem volt, aki meg merte volna tenni, hogy ne válaszoljon (mind a téme, mind a felvetés formásja stb. ezt lehetetlenné tette)Mára minden  - magát öntömjénes politikusnak vélő, azt hiszi, a holnaputáni választást azon a facebukfencen fogja "magának" megnyerni.

 

Hogy ezt mi a rossebre alapozza, azt csak az a máripócsi...érti, de gyalogjáró polgárember, aki már az MDP alakulását követően tagja  lett, a PÁRT-nak,bizony nem

doki