Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Matolcsy barátnője kapta az egyik legnagyobb kedvezményes hitelt az MNB-től

via Index

2017. augusztus 11. 11:01 | 1 hozzászólás

A 24.hu becslése alapján nagyjából 1,45 millió forintot spórolhat Matolcsy György jegybankelnök barátnője Vajda Zita a jegybanktól kapott kedvezményes hitellel, amiből egy bő 60 négyzetméteres lakást vett a fővárosban, a Naphegyen. A Magyar Nemzeti Bank 32,2 millió forintos munkáltatói hitelt nyújthatott, ami az egyik legnagyobb hitelösszeg volt.

Spät Judit, az Együtt elnökségi tagjának egy korábbi közérdekű adatigénylése alapján ugyanis kiderült, hogy öt legnagyobb igényelt hitelösszeg 39 és 50 millió forint közötti volt.

A 24.hu adatigénylésére adott jegybanki válasz alapján Vajda egy olyan kedvezményes lakáscélú hitelt kapott, aminek a kamata a mindenkori jegybanki alapkamattal egyezik meg. A lap számításai alapján ezzel havonta 20-30 ezer forintot tud spórolni egy kereskedelmi banktól felvett piaci alapú hitelhez képest, amivel így összesen akár 900 ezer forintot is spórolhat.

Ezen kívül azzal is spórolhat, hogy 2018 májusában - ameddig kedvezményes hitel feltételei élnek - már kisebb lesz a tartozása: kezdeti 32,2 millió forintos kölcsönből akkorra 22,9 millió forint marad fenn, miközben ha kereskedelmi banktól piaci feltételekkel kapta volna a kölcsönt, akkor 23,45 millió forint lenne az adóssága. Ez nagyjából még 550 ezer forint spórolást jelent.

Tovább...


A cikk eredetije: Matolcsy barátnője kapta az egyik legnagyobb kedvezményes hitelt az MNB-től


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Mondja meg valaki, miért kell gazdag embernek hitelt  felvennie, különösen kedvezőt? A szegény ember  miért nem kap kedvezőbb  hitelt?