A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Máskor sem válaszol a menekültkérdéstől eliszkoló Erdő Péter

via HVG

2017. október 3. 11:05 | 0 hozzászólás

Szívesen nyilatkozott természetvédelemről, a Földért viselt felelősségről Erdő Péter azon a hétvégi rendezvényen, ahol azonnal megszakította az interjút, mikor a menekültekről is meg akarták kérdezni. Csakhogy állatvédő forrásaink szerint őket sem méltatta válaszra, mikor környezetvédelmi-állatvédelmi együttműködés miatt megkeresték. Július óta vártak valamilyen reagálásra, mikor meglátták a tévében a pontosan erről előadó katolikus vezetőt.

Ahogy megírtuk, Erdő Péter Esztergom-Budapesti főegyházmegye érsek faképnél hagyta a Hír Tv riporterét egy hétvégi konferencián, amikor Őcsényről, illetve a menekültek helyzetéről kérdezte. Ez az a település, ahol a polgármester lemondásáig fajuló népharagot generált, hogy menekült családok nyaraltak volna a helyi panzióban. Erdő nem egyszerűen nem válaszolt, a kérdést hallva kelletlenül/ingerülten intett egyet a kezével, annyit vetett még oda, hogy „ezt nem tudom” és elköszönés nélkül elsietett.

A jelenet sokaknál kiverte a biztosítékot, főleg, hogy mindez az emberiség és a Föld jövőjéről szóló konferencián zajlott, ahol Erdő az eseményen meghívott vendégként a felelősségvállalásról beszélt. A természetvédelem fontosságát, az ezért viselt felelősségünket hangsúlyozta – még a Hír Tv riporterének is, közvetlenül az elrohanása előtt.

Tovább...


A cikk eredetije: Máskor sem válaszol a menekültkérdéstől eliszkoló Erdő Péter


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges