A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Márványtáblába vésték Polt Péter nevét

via Sztárklikk.hu

2018. augusztus 30. 15:28 | 0 hozzászólás

Előleg.

Az Egri Törvényszéken márványtábla hirdeti aranyozott betűkkel, hogy az épületet Trócsányi László igazságügyi miniszter és Polt legfőbb ügyész „idején” újították fel.

Az utókornak szánt emlékművet mutatott meg Facebook-oldalán Hadházy Ákos: a fideszesből LMP-ssé, majd függetlenné váló politikus az Egri Törvényszéken vette észre az épület felújítását dokumentáló, történelmi távlatokat nyitó táblát.

    „Jaj...(Az látszik ebbōl is, hogy a történelemkönyvekbe szánják magukat és ez sajnos valószínū meg is lesz. De az nagyon valószínū, hogy a sötét oldalakra, apró betūkkel) Az egri törvényszék felújításával dicsekszenek a méltóságos urak, hölgyek. (Amúgy gondolom EU pénzbōl)” - írta Hadházy.

Ahogy várható volt, a bejegyzést felháborodott kommentek követték: volt aki azt kérte számon, hogy a felsoroltak adtak-e pénzt a munkára, és miért az ő nevük szerepel az emléktáblán, más már azt jósolta, hogy Orbán Viktor utasítására szentté is fogják avatni a felsoroltakat – és valaki egyszerűen csak szánalmasnak és ízléstelennek nevezte a mementót.

Az Eger Hírek cikke szerint a közel 3 és félmilliárd forintból, zömében állami támogatással felújított törvényszéket még áprilisban adták át. Az átadó ünnepségen megjelent a táblán szereplő Polt Péter legfőbb ügyész, valamint Szalóki Zoltán, a Heves Megyei Főügyészség vezetője is, hiszen az Egri Törvényszék épülete egyúttal a Heves Megyei Főügyészség székhelye.  Dr. Völner Pál ugyanitt a bírói munka függetlenségének fontosságát hangsúlyozta. A bírák nem lehetnek tagjai pártnak, és nem folytathatnak politikai tevékenységet – mondta az igazságügyi miniszterhelyettes.
 


A cikk eredetije: Márványtáblába vésték Polt Péter nevét


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges