A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Martonyi: a román elit veszélyezteti a román-magyar viszonyt

via HVG

2013. február 16. 09:28 | 1 hozzászólás

Martonyi János külügyminiszter a székely zászlóval kapcsolatos ügyben azt sérelmezi, hogy a román politikai elit szintjén olyan retorika jelent meg, amely komolyan veszélyezteti a két ország együttműködését.

A külügyi tárca vezetője erről az M1 Az este című műsorában beszélt pénteken. Mint kifejtette: a székely zászlóval kapcsolatban kialakult ügyben nagyon erőteljes szerepe volt a román médiának, de megjegyezte: voltak józan hangok is. Azt viszont sérelmezik, hogy a román politikai elit szintjén is olyan retorika jelent meg, amely valóban alkalmas arra, hogy komoly sebeket ejtsen a két ország viszonyán, és veszélyeztesse azt az együttműködést, azt a stratégiai partnerséget, amelynek az elmúlt 2-3 évben komoly eredményei vannak. A miniszter hozzátette: bízik benne, hogy "a csata zaja lassan leül", és megpróbálják visszahelyezni a két ország viszonyát erre a pályára.

A miniszter a műsorban kifejtette, hogy a média és diplomácia két külön dolog. Mint mondta: a médiának az a dolga, hogy "hangos legyen", a diplomáciának pedig az, hogy halk, de eredményes. A diplomáciának megfelelő stílusban, de egyértelműen meg kell mondani a véleményét például akkor, amikor az emberi jogokról, egy közösséghez tartozásról, az ehhez tartozó szimbólumokról van szó - tette hozzá.

Tovább....


A cikk eredetije: Martonyi: a román elit veszélyezteti a román-magyar viszonyt


Hozzászólások


Böbe
5 éve

Huzzanak mar el a SZekejekhez!  A MAGYAR ZASZLONAK mar annyi kart csinaltak,