A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Martonyi: nem érnek véget a politikai támadások

via Hír24

2013. március 7. 10:23 | 2 hozzászólás

Martonyi János szerint a magyar kormány jó néhány kérdésben megmagyarázta álláspontját, meggyőzte a bírálókat és jó néhány témában módosította a szabályozást, "de arra ne számítsunk, hogy véget érnek a politikai támadások".

A külügyminiszter a Heti Válasz című hetilapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában arról is beszélt, hogy nincs nézetkülönbség a Miniszterelnökség és a tárca között.

A külügyminiszter az interjúban azt mondta, a magyar közvélemény jelentős része nem láthatta tisztán, hogy az ország jó hírneve mennyire komoly veszélybe került, ezért is volt nagy teljesítmény, hogy három, támadásokkal teli év után sikerült normalizálni a helyzetet. "De arra ne számítsunk, hogy véget érnek a politikai támadások", annál is inkább, mert "a pártharcok minden országban és európai szinten is folynak tovább" - mondta.

Martonyi János tévedésnek nevezte, hogy a miniszterelnök bármilyen szinten elszigetelődött volna. Az uniós csúcsokon folyamatosak a találkozók európai vezetőkkel, ezzel párhuzamosan - tette hozzá - természeten egyre kevesebb kétoldalú találkozót tartanak.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Európában, így Magyarországon is a nemzetközi kapcsolatok meghatározó dimenziója a gazdasági érdek. Mint mondta, a magyar diaszpórák kezelése persze fontos feladat, ezen túl elsősorban a gazdasági kapcsolatok fejlesztése a cél.

Arra a kérdésre, hogy nincs ebben vita a kormányon belül, sokszor úgy látszik, mintha a Miniszterelnökségnek "más víziója" lenne a diplomácia mibenlétéről, mint a külügynek, Martonyi János kijelentette: "nincs nézetkülönbség közöttünk". Hozzátette, ami a külgazdaságot illeti, sokat javult a helyzet, mivel "a kétoldalú kapcsolatok területén nem működtek tökéletesen a dolgok". Mint mondta, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára most összefogja az ügyeket, és jól láthatóvá teszi a gazdasági vegyes bizottságok működését.

Tovább...


A cikk eredetije: Martonyi: nem érnek véget a politikai támadások


Hozzászólások

Apolitikus képe

Apolitikus
5 éve

A politikai támadásokat maga a kormány provokálja akkor, amikor idétlen módon és sértően kommunikál az Uniós intézmények, vagy az IMF, vagy éppen a nemzetközi befektetők ellen. Volt erre példa bőven.

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Szerintem a három év alatt úgy elásták a jelen jkormány és az ország tekintélyét, hogy a bányászbéka hozzánk képest felhőkarcoló... Persze "támadások" mindig lesznek, amikor valaki el meri mondani, hogy ezek olyan hülyék, hogy a fal adja a másikat...