A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Már külföldön is vezető téma az Elios elleni OLAF-vizsgálat

via 24 HU

2018. február 13. 11:31 | 0 hozzászólás

„Magyarországnak olyan specifikus problémái vannak, amelyeket meg kell oldani” – mondja Ingeborg Grässle német EP-képviselő, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának elnöke. Csak egyetérteni tudunk.

Hétfőn vezető helyen, két cikkben is tárgyalta a Guardian a magyarországi közbeszerzésekkel kapcsolatos problémákat. Az újságírók több EP-képviselőt, illetve a közpénzek átláthatóságáért küzdő aktivistát is megszólaltattak, akik arról beszéltek, hogy Orbán Viktor barátai pénztárgépként használják az Európai Uniót.

Ingeborg Grässle német EP-képviselő és egyben az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) elnöke úgy fogalmazott, hogy Magyarországnak olyan specifikus problémái vannak, amelyeket meg kell oldani. Grässle volt az, akinek 2017. szeptemberben a CONT egyik ülésén Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő felrótta, hogy az Európai Unió csak azért vizsgálja az uniós pénzekkel is megtámogatott felcsúti kisvasutat, mert azt a miniszterelnök falujában építették fel. Grässle a Guardiannek hozzátette:

Azt látjuk, hogy az egyes tagállamokban oligarchákból lesznek politikusok és a cégeik egyszerre profitálnak az EU-ból és a saját állami költségvetésükből.

A Guardian kitér a Tiborcz István egykori cégével, az Eliosszal kapcsolatos OLAF-jelentésre is, amelyet a 24.hu-n már több cikkben is ismertettünk. A lap megjegyzi, hogy az Elios annak ellenére nyerte meg Hódmezővásárhelyen a közvilágítás felújítására kiírt, közel 1 milliárd forintos közbeszerzést, hogy előtte nem volt semmilyen tapasztalata ezen a téren. Később ezt a projektet használták referenciaként és szereltek fel LED-lámpákat többtucatnyi településen.

Tovább...


A cikk eredetije: Már külföldön is vezető téma az Elios elleni OLAF-vizsgálat


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges