Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Már kedden tárgyalják a netadót, a szappanadót, és a többi adóemelést

via hvg.hu

2014. október 26. 11:19 | 2 hozzászólás

Nem sokat vacillál a parlament, három munkanappal a benyújtás után nekiugrik a jövő évi adócsomagnak.

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők kedden kezdhetik tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

A Ház ülése a szokásoknak megfelelően hétfőn 13 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalásokat követően Gőgös Zoltán veheti fel a Szeged polgármesterévé újraválasztott Botka László mandátumát az MSZP-frakcióban.

 Az interpellációkat, azonnali kérdéseket és kérdéseket követően a parlament módosíthat a mezőgazdasági kockázatkezelésről és az elektronikus útdíjról szóló törvényeken, majd Lezsák Sándor és Simicskó István személyében két új tagot választhat a Hungarikum bizottságba. A képviselők a hétfői ülésnap végén nemzetközi szerződések kihirdetéséről tárgyalhatnak.

Kedden a házelnök előzetes napirendi javaslata alapján elsőként a tavaly elfogadott büntetés-végrehajtási kódex korrekcióról kezdhetnek vitát, ezt követi az új adótörvények tárgyalása. Az adócsomag pár teherkönnyítést tartalmaz (például adókedvezmény jár a friss házasoknak, a kétgyerekesek kedvezményét is elkezdik növelni, a lakásvásárlás esetén fizetendő illetéknél is lesz egy kisebb könnyítés), de egy sor adóemelés gazdagítja az adócsomagot. Jön az internetadó, a szappanadó, a befektetésialap-adó, a cafeteriát sújtó elvonás is nő. A részletekről itt és itt írtunk.

 


A cikk eredetije: Már kedden tárgyalják a netadót, a szappanadót, és a többi adóemelést


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Erre is csak azt tudom válaszolni Kataaa, hogy a választók (és az otthonmaradottak) akarták így :(

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Tárgyalják?  Benyújtják a javaslatot és sutty  már el is  fogadják. Ezek után bátorkodom megkédezni, van -e szükség  parlamenti  munkára. Mert  a többségi  bírtokos szóhoz  sem engedi  jutni az ellenzéket. Gyakorlatilag a parlamenti munka 0.

 

56 -67