A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Magyarország legszegényebb járásai- nagyon kevés bérből élnek itt az emberek

via HírHugó

2018. július 10. 10:56 | 0 hozzászólás

„A legszegényebb falvakban hozzávetőlegesen két és félszer kisebb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a leggazdagabb járásokban.”

A KSH adataiból állították össze azt a listát, melyből kiderül, hogy melyek Magyarország 10 legszegényebb járásai. Az ország ezen részein elképesztően kevés az egy lakosra jutó havi jövedelem

 A pénzcentrum.hu  KSH adatai szerint megállapította, hogy 320 ezer forint felett van a bruttó átlagfizetés Magyarországon. Alaposabban is górcső alá véve a helyzetet viszont kiderül, hogy a jól fizető kevesek húzzák fel az átlagot. Amennyiben pedig földrajzi bontásban vizsgáljuk a jövedelmi viszonyokat, még aggasztóbb a kép. A legszegényebb magyar településeken élők gyakorlatilag “vegetálnak”.
10-ből 6-7 magyar munkavállaló fizetése elmarad a 320 ezres bruttótól. Tehát a portál elemzése szerint a kereseti tizedek megoszlás alapján vizsgálva a helyzetet továbbra is egyértelmű, hogy a jól kereső kevesek húzzák fel az átlagot.

Mint azt a fenti adat is jól példázza, hatalmas a szórás a béreket illetően Magyarországon. A társadalmi rétegek elszakadását viszont a földrajzi bontás mutatja leginkább.

A  legszegényebb falvakban hozzávetőlegesen két és félszer kisebb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a leggazdagabb járásokban. Ráadásul  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  szerint ezek a térségek évtizedek óta nem zárkóznak fel  a 31 leghátrányosabb besorolással rendelkező kistérségben, ahol ők is jelen vannak, nem tapasztalják a javulást.

Tovább...


A cikk eredetije: Magyarország legszegényebb járásai- nagyon kevés bérből élnek itt az emberek


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges