A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Magyar sors külföldön – maradunk itt, vagy egyszer majd

via SONLINE

2016. január 31. 10:28 | 2 hozzászólás

Aki elszánta magát a hosszabb, legalább tizenkét hónapos külföldi munkavállalásra, az nemigen tervezi mostanában a hazajövetelt. A kint tartózkodás inkább jelent véglegességet, semmint az ifjú évek bohókás kalandozását. Adót fizetnek, gyereket vállalnak, képzik magukat külföldön élő honfitársaink, s legfeljebb a nyugdíj környékén jönnének haza, legalábbis most így gondolják.

Eddig összesen 57 magyar fiatalt sikerült hazacsábítani a „gyere haza fiatal” programmal – jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium kimutatása a minap a 444.hu hírportálon, a projekt bármennyire is kísérleti stádiumában van, meglehetősen szerény eredménnyel kecsegtet annak fejében, hogy a magyar középiskolások kétharmada készül tartós külföldi munkavállalásra (írtuk meg az elmúlt héten). Egyáltalán nem reprezentatív felmérésen, csupán saját szubjektív csatornáinkon leszűrődő egyöntetű vélemény az, hogy aki egyszer kimegy, csak nagy sokára vágyik majd haza. Három tipikus kiindulási helyzetből induló, Somogyhoz kötődő fiatalt kerestünk meg, azzal, hogy külhonban elért státuszukhoz mérten, mikor jönnének vissza egyelőre hosszúra nyúló saját „kalandjukból.”

Tovább...


A cikk eredetije: Magyar sors külföldön – maradunk itt, vagy egyszer majd


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
3 éve

Ha a saját érdeküket nézik, nézzük, akkor természetesen igazuk van. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy ebbe belerokkan az ország.

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Akik  kimenek dolgozni, nagy  részük biztos, hogy  nem jön haza. Igazuk van...:(