Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A magyar külkapcsolatok egyre romlanak

via Propeller.hu

2014. augusztus 30. 10:36 | 2 hozzászólás

Nem látogat idén Angela Merkel Budapestre, pedig a kormány minden erőfeszítést megtett ennek érdekében – írja a HVG szerzőpárosa.

Szeptember 18-19-én, a szokásos német-magyar fórumra szerették volna vendégül látni Merkelt, de a magyar kormánynál csak helyettes-államtitkári szinten teszi tiszteletét a német kormány.

Több független, magyar és német forrásra hivatkozva, a lap megjegyzi, hogy a korábbiakhoz képest hűvösebb a német külkapcsolati viszony és további leépülés érzékelhető. Emlékezetes, hogy a német alkancellár, Sigmar Gabriel májusban arra szólította fel az Európai Néppárt vezetését, hogy zárja ki a Fideszt tagjai közül – emlékeztetnek az írók. 

A megromlott viszony egyik legékesebb példája, hogy a 25 éves határnyitási évforduló, egyetlen ünnepélyes rendezvényére sem sikerült elcsábítani Merkelt, aki a varsói évfordulós eseményen jelen volt, sőt Lengyelországba még Obama is ellátogatott.

Tovább....


A cikk eredetije: A magyar külkapcsolatok egyre romlanak


Hozzászólások

Plessatt képe

Plessatt
4 éve

Bravó fiuk, csak így tovább. Lassan már nem lesz a környékünkön senki, aki komolyan szóbaáll velünk. nem baj, mondják, majd megyünk keletre!

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Nincs  ezen mit  csodálkozni... Szinte  minden  jó kapcsolatot megszakított a  Nemzeti kormány...