A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ma Brüsszelben előveszik Orbánt a Fidesz legkeményebb ügye miatt

via Pesti Bulvár

2018. április 24. 11:08 | 0 hozzászólás

„Az biztos, hogy a miniszterelnököt most előveszik, túráztatják majd egy kicsit. Ja és persze az is biztos, hogy mi fizetünk. Megint.”

Emlékeznek még a Tiborcz-ügyre? És arra, hogy fejek fognak hullani? Mielőtt belevágnánk, vegyük át újra az ügy előzményeit.

Az EU Csalás Elleni Hivatala, azaz az OLAF által idén nyilvánosságra hozott vizsgálati anyag megállapításai szerint Tiborcz István egykori cége, az Elios Innovatív Zrt. szervezetten élt vissza az uniós forrásokkal, amikor több tucat magyar településen világítás-korszerűsítési programot hajtott végre. A nyomozás feltárta azt is, hogy a miniszterelnök vejének cégét jól szervezett, elsősorban önkormányzati döntéshozókból álló kör segítette – a vizsgált 35 projektből 17 esetben száz százalékos bizonyossággal állítható, hogy csalás történt. Az Elios szárnyalása milliárdos kárt okozott az országnak.

Tiborcz “vállalkozásának” kezdeti lépéseit – saját bevallása szerint is – a miniszterelnökséget vezető Lázár János egyengette. Lázár szerepe az ügyben megkérdőjelezhetetlen volt, hiszen az Elios elindulásakor még hódmezővásárhelyi polgármesterként ő volt az, aki engedte, hogy a cég a világítási munkálatokat elvégezze, melyből később olyan referencia lett, amit csak az Elios tudott felmutatni.

Tovább...


A cikk eredetije: Ma Brüsszelben előveszik Orbánt a Fidesz legkeményebb ügye miatt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges