A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

"Lopják a szabadságunk!" - Tízezrek tüntethetnek a Népszabadságért

via Népszava Online

2016. október 13. 10:44 | 9 hozzászólás

Gigatüntetést szervez október 16-ára, vasárnap 3 órára az ellenzék Orbán Viktor és bandája lopásai miatt. A "Lopják a szabadságunk! Repüljenek" nevezetű demonstrációra mindazokat várják, akik a korrupció, az igazságtalanságok ellen akarnak fellépni. Hargitai Miklós (Népszabadság), Jávor Benedek (Párbeszéd), Hadházy Ákos (Lehet Más a Politika) és Juhász Péter (Együtt) többek között a Népszabadság ellehetetlenítése miatt szólal majd fel a Szabad sajtó úton.

Elegünk van abból, hogy Orbán Viktor a bandájával együtt szétlopja az országunkat!

Olyanok állunk most össze vasárnap egy tüntetésre, akik a korrupció, az igazságtalanságok ellen keményen és kitartóan fellépünk. Felszólal: Hargitai Miklós (Népszabadság), Jávor Benedek (Párbeszéd), Hadházy Ákos (Lehet Más a Politika) és Juhász Péter (Együtt).

Azt látjuk, hogy a kormány intézkedései semmi mást nem céloznak, mint hogy a szabad rablás rendszerét kiépítsék, aki pedig erről beszélni mer, azt elhallgattatják. Láttuk ezt az Origóval, látjuk most a Népszabadsággal. Nem nézhetjük végig szótlanul, hogy a szemünket is kilopják, hogy a közpénzt magánvagyonná alakítják át, és elegünk van abból, hogy meg akarnak félemlíteni bennünket! Együtt kell megállítanunk őket!

Ezért legyünk sokan október 16-án, vasárnap 3 órakor a Szabad sajtó úton! - szól a felhívás a tüntetés Facebook-oldalán, amire egyébként tízezreket várnak.

Eközben a Népszabadság munkatársai továbbra sem adták fel, folyamatos nyomásgyakorlást ígérnek. M. László Ferenc, a Népszabadság újságírója az ATV műsorában elmondta, nincs miről tárgyalniuk a cégvezetéssel egészen addig, amíg a munkavállalók helyzetét nem rendezik, és amíg nem kapják meg a Munka törvénykönyve szerint is járó juttatásaikat, legyen szó végkielégítésről, vagy ki nem vett szabadságról. Vannak olyan kollégák, akik már 25-30 éve a lapnál dolgoznak, ők a fél életüket az újságnál töltötték, nekik meg kell kapniuk, ami egy élet munkája után jár – fogalmazott. M. László Ferenc beszélt arról is, hogy néhány héttel ezelőtt cikket írt a kormány, illetve az állami cégek pénzköltéseiről, a közérdekű adatok alapján pedig tavaly, éppen ebben az időszakban ugrott meg a Mediaworks-ben az állami hirdetések aránya. Az újságíró szerint a Népszabadság eladásának előkészítéseként is értékelhető, hogy a nyomtatott sajtó területén a lap tulajdonosa, a Mediaworks a többi sajtóorgánumhoz képest jóval több, mintegy 55 millió forint állami támogatásban részesült a kvótakampányra fordított összegből.

Tovább...


A cikk eredetije: "Lopják a szabadságunk!" - Tízezrek tüntethetnek a Népszabadságért


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves tiborki!

ne keverjünk, ne keverjünk.

Én csak is és kizárólag a Népszabadsággal foglalkoztam. Mással nem. 

Ne láss többet a mondandómban, mint amit mondok és amit én látok.

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Az internet nagyon sokat "ártott" a papíralapú sajtónak - így a Népszabadságnak is.


tiborki
2 éve

Azt meg kéne nézni miért esett le a példányszám! Nyomtatott sajtó visszaszorul, mindenhol. Erre nem kell sok szót vesztegetni. A Népszabadság esetét azért jobban meg kellene nézni. Vidéjken mikorra érkezett meg az előfizetőhöz  a lap? Hozzám sokszor 1-2 óra között, addigra máshonnan már rég értesültem a lapban lévő hírekről. tehát van értelme előfizetni? Kérdéses. Publicisztikák közül sem érdekel mindegyik. Érdemes előfizetnem? Elgondolkodtató. Véleményem szerint marad az "ingyenes" internet. Véleményem szerint a lap egy "néplap" akart lenni, tehát olyan amelyik mindenkihez szól. Az ilyenek meg sajnos senkihez nem szólnak. Rengetek mindenről írt a lap, de sok mindenről nagyon felületesen. Nem értek egyet plalyA-val, hogy nem kell a múlttal foglalkozni. Igenis kell. Fle kell tárni, hogy mi is vezetett ide. Sajnos az a nagy baja az MSZP-nek és hát talán az a baloldalnak, hogy nem vizsgálják meg mi si történt. Úgy vélik, ha megszabadulnak a kényelmetlen szemálytől /l. Gyurcsány/, minden megoldódik egycsapásra. Ha túl vagyunk egy eseményen utána minden jó lesz. DE ez nem így van. Az meg eygenesen tipkus mszp-s hozzáállás, hogy mindenért a Fidesz és a kormány  a felelős, mi semmit nem hibáztunk.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves Kirschner!
Teljesen igazad van!
A trolibusznak valóban van áramszedője, meg van nekije gumikereke is, mert ha nem volna, úgy, de úgy agyonütne... Talán amúgy jobb is lett volna?   (HA-ha-ha ott nem lett volna...)

Talán csak nem savanyú a cseresznye? (Németeknél, ha jól tudom, ez a meggy!;o)

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves irschner!
teljesen igaz,. Nem kell azon morfondírozni, hogy mit lett volna ha.....

Éppen ezért feleslegesek az olyan hozzászólások, hogy ha több példányszáma lett volna akkor.... 

meg, ha vették volna az ujságot akkor....

meg nem kellett volna hagyni hogy tönkre menjen mert akkor......

Azt is felesleges feszegetni, hogy ki és milyen hibákat követett el annó az ujság életében mert ugye az nem változta semmit. tehát az olyan beírások is felelslegesek, hoyg de az MSZP ekkor meg akkor így meg ugy hagyta, nem csinálta, vagy csinálta, adott vagy nem adott, cserben hagyta vagy nem hagyta- mert ez nem változtat semmit sem a kialakult helyzeten. Ezért a helyzetért egyedül a kormány a flelelős és nem kell a felelősséget ide meg oda toilogatni- mert értelmetlen és teljesen felelsleges dolog.

kirschner képe

kirschner
2 éve

" . .  ez lett volna a sorsa . . . " Lehet azon morfondírozni mi lett volna ha így meg úgy meg amúgy lett volna . . .  De nem úgy lett.

Ha nagyanyámnak gumikereke meg áramszedője lett volna ő lett volna a trolibusz.


anna
2 éve

Naivak vagytok mind a ketten. Többszörös példányszámnál is ez lett volna a sorsa, mert a vezér így rendelkezett. a jobboldal valódi véleményét a malacképű mondta el.

Bobby_Kroon képe

Bobby_Kroon
2 éve

Sajnos, jogos amit írsz.

kirschner képe

kirschner
2 éve

Már késő tüntetni. Venni kellett volna a lapot amíg még volt , hogy ne legyen ráfizetéses. Ha nem 30 ezer példányban nyomtatják hanem 120 ezerben , nincs ráfizetés. De hát nem vették a lapot. A jól fizető hirdetések utáni ácsingózásból meg nem lehet megélni.