A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lezsák ezt mondta volna Auschwitz emléknapján: A zsidók méltányolják Horthyt!

via HVG

2018. január 30. 11:05 | 0 hozzászólás

Az Országgyűlés elnöke közlésre átengedte el nem mondott beszédét a Magyar Hírlapnak, ebből pedig tudjuk, ő kifejezetten üdvözölte volna, ha a Horthy Miklós tiszteletére rendezett szentmise a holokauszt-emléknapra esik.

Nem botrány tehát – inkább természetes gesztus –, hogy az iszonyú és embertelen holokauszt, a vészkorszak emléknapján, szentmise keretében katolikus hívőként emlékezünk Magyarország kormányzójára, családjára is. Zsidó honfitársaink példát vehetnének azon zsidó honfitársainkról, akik méltányolták Horthy Miklós kormányzó bátor döntéseit, és ezt számos formában kifejezésre is juttatták. Részükről sem kellene több, mint méltányosság a megítélésben

– Lezsák Sándor ezt mondta volna a Horthy Miklós emlékére szervezett budapesti misén, ahogy az a keddi Magyar Hírlapból kiderül. Az újság által közölt el nem hangzott beszéd tehát már arra épített, hogy Auschwitz felszabadításának évfordulóján juszt is megtartják a megemlékezést a Belvárosi Plébániatemplomban. Azt végül egyházi kérésre mondták le.

Tovább...


A cikk eredetije: Lezsák ezt mondta volna Auschwitz emléknapján: A zsidók méltányolják Horthyt!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges