A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Levélben keresi meg a határon túli magyarokat az állam

via Origo

2015. október 30. 15:40 | 0 hozzászólás

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) levelet küld mintegy 240 ezer külhoni magyarnak.

Több százezer levelet küld ki a Nemzeti Választási Iroda a névjegyzékben szereplő határon túli magyaroknak, felkérve őket, hogy jelezzék az adataikban bekövetkezett változásokat, illetve regisztráljanak a névjegyzékbe, ha még nem tették meg azt.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) levelet küld mintegy 240 ezer külhoni magyarnak. Ők már megszerezték magyar állampolgárságukat és elmúltak 17 évesek, azaz megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, és így kérhetik felvételüket a választási névjegyzékbe.

Jelentkezzen, aki szavazni akar

Az NVI a levélben felhívja őket: amennyiben még nem kérték névjegyzékbe vételüket, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a következő országgyűlési választásokon, illetve az esetlegesen megtartásra kerülő népszavazásokon részt vegyenek, kérelmüket benyújthatják elektronikus formában az NVI honlapján, vagy a tájékoztató levélhez mellékelt nyomtatvány és válaszboríték felhasználásával, postai úton. A kérelmeket a magyar okmányokban szereplő adatokkal kell kitölteni.

A választási iroda legfrissebb adatai szerint a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, névjegyzékbe vett választópolgárok száma 231 394.

Tovább...


A cikk eredetije: Levélben keresi meg a határon túli magyarokat az állam


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges