A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Letiltotta Szanyi interpellációját Kövér - itt elolvashatja

via HVG

2013. május 6. 18:38 | 25 hozzászólás

Most elolvashatja az interpelláció teljes szövegét.

Szanyi Tibor nem mondhatta el a trafikengedélyezésről írt interpellációját a fejlesztési miniszternek, Kövér László letiltotta a szöveget, mert szerinte "kijelentései sértették volna az Országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna". Most elolvashatja az interpelláció teljes szövegét.

Nem először került összetűzésbe Kövér Lászlóval Szanyi Tibor. A parlament elnöke március végén éppen a szocialista képviselővel szemben élt először a büntetéskiszabási lehetőségével az országgyűlési törvény január 1-jei hatálybalépése óta. AkkorKövér javaslatára a szocialista Szanyi Tibort havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára büntették, amiért egy héttel korábban, interpellációja után középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak. A képviselő most a trafiktenderek ügyében interpellálta volna Németh Lászlónét, de Kövér László nem engedte elmondani a felszólalást.

 "Tisztelt Miniszter Asszony! Lett a nemzetnek pár ezer trafikosa. Övék a dohány java, egész pontosan a Fidesz haverjaié és csókosaié. A maffia-kormánynak mit se számít, hogy több tízezer benzinkutastól, élelmiszerboltostól, újságostól, avagy tényleg trafikostól vette el a megélhetés lehetőségét. A kereskedőknek a dohányon eddig se volt jelentősebb hasznuk, konkrétan 4 %. Ez rendszerint kitett annyit, hogy talán fedezte a bolt rezsijét, habár a bérleti díjakat, a dolgozók bérét nyilván e felett kellett kigazdálkodni. Az igazi hasznot persze eddig is az állam kaszálta be a jövedéki adó és az áfa révén.

Mi történt most? Nagyjából minden húsz eddigi bolton lehúzhatják a rolót, s húsz-húsz bolt helyett nyílik egyetlen trafik. Ezt úgy is érthetjük, hogy húsz-húsz eddigi bolt haszna fog egy-egybe összpontosulni. Ám a most elrendelt, de már jobbára a csókosoknak járó 10 %-os, illetve a hírek szerint 12 %-os haszon révén az a helyzet áll elő, hogy egy-egy nemzeti trafik az eddig megszokott, boltonkénti dohányhaszon ötven-hatvanszorosára számíthat. Sokszoros jövedelem a haveroknak és a csókosoknak. Ez ám a vérbő disznóság!


 

Tovább...


A cikk eredetije: Letiltotta Szanyi interpellációját Kövér - itt elolvashatja


Hozzászólások

Vazzemmaue képe

Vazzemmaue
5 éve

Ugye, ezt önmagáról írta, pépesagyú! Kíváncsi lennék, mit szólt volna, ha a Nagy Memzeti Cigilenyúlást nem a maga haverjai csinálták volna, akkor is a mutyi ellen tiltakozót becsmérelné, maga nagyon eccerű!

lilla- képe

lilla-
5 éve

itt a leglényegesebb sz"lepereg"

 

mert együtt védik ugyanazt--és a vitáik nem nyilvánosak

a nép pedig a győzteshez akar tartozni

és mindent eltűr--feladta!

 

 

lilla- képe

lilla-
5 éve

mert a népnemzeti álságosak azt szeretnék hogy az égbetörő Európa helyett

jurta legyék?

Apolitikus képe

Apolitikus
5 éve

Azt azért csendesen megkérdezném, hogy milxen interpelláció is volt ez? Milyen érdemi kérdést tett fel a miniszternek? Azt, hogy lesül-e a bőr a képéről, vagy azt, hogy tervezi-e, hogy távozik? Egyik kérdésre sincs érdemi válasz ha elmondja Szanyi, akkor sem.

A FIDESZ képviselőiről pedig egyszerűen lepereg, amit az MSZP bármelyik képviselője mond. Lehet, hogy Kövér még jót is tett Szanyinak azzal, hogy nem engedte elmondani az interpellációt.


esz.sarosdi
5 éve

Olvasom, hogy május 9.-én ismét összeáll a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy "nemzetmentő", demokráciaféltő csapat. Nem volt elég a 2010-es vereség?

lilla- képe

lilla-
5 éve

azért hozok neked fidesztől gyalázkodásokat--amelyet persze te igazságként értelmezel majd

 

no ennyit a nézőpontról-----

egyébként mennyire vagy már legatyásodva kedvenc kormányod intézkedései által?

Hány könyvet, színházi előadást, koncertet tudtál kifizetni?

Hány elemét újítottad fel lakásodnak , kocsidnak? ebben a három évben?

(ha nem kellett, akkor pedig mikor is telt rá?)


esz.sarosdi
5 éve

Azt is megértem, hogy Szanyinál elszakadt a cérna. Hiszen úgy tűnik, hiábavaló minden erőfeszítés, az MSZP népszerűsége jottányit sem emelkedett, a Fidesz viszont annak ellenére, hogy az ellenzék kavar, mégis növelni tudta támogatottságát.

A gyűlölet határától még messze vagyunk. Itt lesz még számtalan gyűlöletkeltő cikk. A java még ezután jön, amikor a baloldal rádöbben, hogy valahol nagyon utat tévesztett. Amikor a stabil kemény magon kívül a kutyát sem érdekli az, amit sajtóban, interneten terjesztenek. Az MSZP már közel jár hozzá. A kihalással a hívek száma is erőteljesebben csökken, mint más pártoknál.

Szóval. Nem áll jól az MSZP szénája. Szanyi sem fog többé egyéniben nyerni. Ezzel a dumával.

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Hol az emberi gyűlölet határa?

lilla- képe

lilla-
5 éve

no! ja! és ki támogatja Szanyit?!

 

felháborodással, tüntetéssel, sztrájkkal?

 

van viszont csendes beletörődés

"""Amikor elvitték a zsidókat nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Amikor elvitték a cigányokat nem szóltam mert nem voltam cigány. Amikor elvitték a kommunistákat nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a papokat nem szóltam, mert nem voltam pap. Amikor elvitték a hívõket nem szóltam, mert nem voltam hívõ. Most, amikor jönnek értem, már nincs aki szóljon értem.""

 

máris működne?

faluvegi képe

faluvegi
5 éve

Nem hiszem, hogy az MSZP ne tudna szamos olyan fideszes vagy Jobbikos hozzaszolast idezni, amely megfelel, vagy meg kozonsegesebb jelzoket tartalmaz annal, mint amiket Szanyi hozzaszolasaban hasznalt, de amelyek ellen Kovernek semmi kifogasa nem volt. Lehet, hogy eppen magatol Kovertol "szarmazulag". Ezekbol kellene egy csokora valot elmondani a parlamentben.

Kover egyenlore csak a jelzoket kifogasolja. Kesobb mar a tartalmak ellen lesz kifogasa. (Orban Viktort, vagy a kormanyt kritizaljak.) Majd vegul megvalositja ragi almat es kitiltja az egesz baloldalt a Parlamentbol. Ja, hogy ezekhez nincs joga es felhatalmazasa. Semmi baj, majd hoznak ra ketharmados torvenyt.

Szerintem Szanyinak enyhebb jelzokkel ujra el kellene mondani a hozzaszolasat, mert az minden jelzo nelkul is olyan kemeny pofonokat tartalmaz, amelyektol a fidesz ugy fog kinezni, mint az az okolvivo, akinek a pofonoktol mar krumli merteture nott az orra es a szemei helyen csak lila foltok lathatok.

Remelem, hogy a kulfoldi sajto is felfigyel Kovernek erre az ujabb antidemokratikus intezkedesere es tovabb gyujtik a magyar kormany diktatorikus gyakorlatatanak bizonyitekatit.

Ugyancsak remelem, hogy a mersekelt, demokratikus jobboldal is megerti, hogy Orban nem jobboldali, hanem antidemokratikus, egyszemelyi hatalom es szemelyi kultusz bevezetesere iranyulo politikat folytat, melynek tavlatilag ok is a vesztesai lesznek. Valamifele kozepkori, szolga-foldesur fele, nepellenes rendszert akar Magyarorszagon bevezerni, ahol a jognelkuli tomegek felett ahol, (ahogy Torgyan Jozsef "kisgazda"mondta az egyenes beszedben, nem lesz bal- es jobboldal), csak egy barmit megteheto maroknyi fideszes es papokbol allo csoport gyakorolja a hatalmat.

etele1 képe

etele1
5 éve

Ami az első felét illeti: minden tánchoz ketten kellenek :p

Ami a másodikat: majd egyszer biztos sikerülni fog, hogy ne csavard ki amit irok. De azt kétlem, hogy erre a közeljövőben sor kerül :p

"Jutalomként" ide irom amit gondolok: az az egyik tippem, hogy ez volt az utolsó nagy ajándék, amit a Fidesz a szocialistáknak szállitott.

A másik tippem pedig az, hogy a trafik ügy nem fog a Fidesz népszerűségének jelentősen ártani. De erre majd még visszatérünk a következő közvéleménykutatásnál, ahogy szoktad mondani.

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

:) :) :)

Igazad van. Még, hogy egy országgyűlési képviselő, az MSZP elnökségének a tagja mindenféle interpellációkat nyújt be, meg elmondja a saját és választói véleményét! A francnak nem tudja befogni a száját? Végül is vannak ott a parlamentben számtalan sokan, akik a hangjukat sem hallatják.

Azért azt megkérdezném, ha a Szanyi állandó szereplési vágytól terhelt - akkor vajon a Kövér mi ebben az ügyben?

Szánalmas.

lilla- képe

lilla-
5 éve

ez nem igaz!

de módit találni krokodilok ellen nem könnyű!

az ingerlésre támadnak

Így ismerszik meg a természetük velej

boxoló képe

boxoló
5 éve

Feltűnési, állandó szereplési vágytól terhelt személyiség. 

lilla- képe

lilla-
5 éve

(((( a zsidó vk nem választott be az elnökségébe még udvariasságból sem senkit, mert aorbánnal lojális --és szőrmentén viszonyul hozzá.

 a vk nem annyira ---honap hozom a következets véleményt---mégegyszer már nem kell a stokholm-effektus-tartják

az mszp pedig még ezt az üzenetet nem biztosan érti)))

lilla- képe

lilla-
5 éve

Nohátakkor mostgyurcsányozok egyjót :)

 

"""Mikor elvitték a szakszervezeti munkatársamat, nem szóltam. Mikor elvitték a zsidó szomszédomat nem szóltam, mikor elvitték az utca végéről a cigányt, nem szóltam.
Mikor engem vittek, nem volt ki szóljon!"""

 

vigyázni kell egymásra  és tanulni ebből (is)

ez a kormány krokodil

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Szanyi nem csinált semmiféle hírértéket. Ha Kövér nem tiltja le, akkor egy "mezei interpelláció" marad a mondandója.

Isten őrizzen meg mindenkit a Vona rendcsinálásától. Gondoltam már régen, hogy erre vágysz :(

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Ez  igaz  ,érzik  hogy  nagyon  mellényúltak  ,nagy  a felháborodás  ,  jogosan  .

etele1 képe

etele1
5 éve

Ó te jószagú.

Egész biztos vagyok benne, hogy most mindenki elégedett.

Szanyi hirértéket csinált (elvégre mit ér egy mezei interpelláció), Kövér erkölcs- csőszködhetett a nagy mutyiügy kellős-közepén.

Jó munkát végeznek igy együtt a Parlament nem igen létező tekintélyének további leszállitásában. Majd jusson eszükbe mit műveltek, amikor majd Vona "rendet tesz".

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Szerintem ez nem a gyűlölködésről szólt, hanem arról, hogy ne kelljen válaszolni Szanyi Tibor kérdéseire. Ugyanis nem tudták volna kivédeni semmiképpen, hogy nagy disznóság történt.

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Nem  tudni  hol  áll  meg  Kövér  a  nagy  gyűlöletében  .

Ha  rajta  múlna  ,meg  is  mondta  ,  "  a  tőle  balra  ülők  nem  lennének  a  Parlamentben  ."

csejoska képe

csejoska
5 éve

Nincs min csodálkozni!!! Annak örüljünk, hogy Most Mégcsak ! a szót vonják meg!!! Pár év és a fizikai elpusztitás is sorrakerül!!!! Európa csak- csak nem tanul a történelmi példá(k) ból!!!

Sugovica képe

Sugovica
5 éve

Teljesen igaza volt a Szanyinak!!! - igy, hogy a kövér nem engedte meg, hogy elmondja a parlamentben, hasznos lenne sokunknak felkerülne az oldalára!!:) 

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

No comment :(