A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Letelepedési engedélyek: itt a vége

via Napi.hu

2018. június 21. 10:50 | 0 hozzászólás

Eleget kaszáltak rajta, most majd máson kaszálnak.

Januártól végleg megszűnik a nemzetgazdasági érdekből kiadott nemzeti letelepedési engedélyek jogintézménye - derül ki a friss költségvetési salátatörvényből.

A megváltozott gazdasági környezet miatt már nem indokolt a nemzetgazdasági érdekből kiadott nemzeti letelepedési engedélyek jogintézményének biztosítása, a jogszabályok egyszerűsítése, átláthatóbbá tétele érdekében indokolt a jogintézménnyel összefüggő rendelkezések hatályon kívül helyezése - olvasható a kedd este beadott, a 2019-es büdzséhez benyújtott törvénytervezet indoklásában. Ez azt jelenti, hogy eddigi ideiglenes felfüggesztés helyett végleg megszűnik ez a lehetőség a törvény kihirdetésével.

A jogszabály szerint az Országgyűlés gazdaság bizottsága által jóváhagyott vállalkozások által teljesített összesített adatszolgáltatást az idegenrendészeti hatóság 6 évig kezeli. Ez az adatszolgáltatás tartalmazza a havonta kibocsátott értékpapírok számát, az értékpapírok tulajdonosainak, valamint gazdasági társaság esetén annak többségi tulajdonosa természetes személyazonosító adatait, továbbá a vállalkozás által lejegyzett államkötvények számát, valamint azt, hogy a lejegyzés mely kérelmezők befizetéseiből történt. A cégeknek az adatszolgáltatást 2018. szeptember 30-ig kell teljesíteni.

Tovább...


A cikk eredetije: Letelepedési engedélyek: itt a vége


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges