Szerkesztők ajánlják Vásárhelyi Mária: Nomen est omen
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Leszámolás: „Semmi kétség, meg akarnak semmisíteni”

via Népszava Online

2019. január 11. 12:43 | 0 hozzászólás

Egy hónapon belül el kellene szállítaniuk a bútorokat, több mint 120 ezer könyvet, 1500 folyóméternyi iratanyagot és hatalmas mennyiségű újságot. Azt senki sem mondta nekik, vajon hová. „Az eljárás Földes szerint sok mindent elárul a kormányról, és arról, hogyan viszonyul egy nemzeti értékeket őrző intézményről.”

Ha valakinek eddig szemernyi kétségei lettek volna, most már nyilvánvaló, hogy a teljes ellehetetlenítésünket, a megsemmisítésünket akarják elérni – nyilatkozta Földes György, a Politikatörténeti Intézet (PTI) ügyvezető igazgatója a Népszavának.

Az állam, jelesül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) képviseletében eljáró Varga István ügyvéd levélben tájékoztatta a baloldali szellemi műhelyként és kutatóközpontként működő intézményt, hogy 15 napos határidővel felmondják a használati jogról szóló megállapodást. Egyúttal arra szólította fel a PTI-t, hogy 30 napon belül „ingóságoktól kiürített állapotban” adja át az épületet. Ráadásul a levélből kiderül, hogy egy 8 millió forintos követelés miatt végrehajtási eljárás is indul.

Tovább...


A cikk eredetije: Leszámolás: „Semmi kétség, meg akarnak semmisíteni”


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges