A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lerohadó nyilvántartó rendszer, képzavar, a Kásler Miklós interjú elemzése

via Zoom

2018. június 2. 12:09 | 0 hozzászólás

Tavaly év végén vezették be a Tér nevű rendszert - ami a rendeltetése szerint - pontos adatokat nyújtana a beteggel történtekről, ez azonban - Komáromi Zoltán háziorvos szerint - nem működik megfelelően

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a Magyar Hírlapnak adott pénteki interjújában sok szó esett az egészségügyről.

Nem működik a rendszer

A tárcavezető többek között arról is beszélt, hogy olyan eszközöket kell az alapellátásban biztosítani, amelyekkel a mostaninál szélesebb spektrumon tudnak vizsgálatokat végezni. Így, még ha a körzeti orvos nem is tud minden diagnózist felállítani, az Egészségügyi Elektronikus Térhez kapcsolódva tovább tudja közvetíteni a vizsgálatok eredményeit a megfelelő szintre, ahol ezeket már nem kell elvégezni.

Komáromi Zoltán háziorvos a Tér nevű rendszerről a Zoom.hu-nak elmondta, november elsején vezették be, minden orvosi tevékenységet végző kollégát arra kötelezték, hogy az általuk elkészített, betegekről szóló dokumentumokat feltegye az Országos Egészségpénztár (OEP) által kezelt online térbe.

Tovább...


A cikk eredetije: Lerohadó nyilvántartó rendszer, képzavar, a Kásler Miklós interjú elemzése


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges