A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lendvai Ildikó: Tisztelettel: Orbán Viktor

via Népszava.hu

2019. március 2. 12:09 | 2 hozzászólás

"Becsületes magyar ember, akinek ami a szívén, az a száján, ezt a finomkodást meg sem érti: semmi hazaárulózás, semmi G betűvel kezdődő szó?"

Nem szeretnék dicsekedni, de én már kedden, az elsők között megkaptam a miniszterelnök levelét. Látszik, hogy fontos vagyok neki. Megadta a módját az aláírásnak is: „Tisztelettel: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke”. Utóbbi azért fontos, mert ha kormányfőként szól hozzám, akkor tuti, hogy én fizetem a postaköltséget, mármint az én adómból van. Miért ne? Amikor a kisfiam táborozni járt, akkor is én vettem meg neki előre a bélyegeket, és mégis hogy örültem, ha a postás meghozta a levelet: „Mama, jól vagyok, küldj még pénzt és kekszet!”!


Hasonló szöveget a Fidesz hívei szoktak kapni, tőlük már januárban kérte az elnökük sárga csekken a hozzájárulást a kampányhoz. Kekszre nem tartott igényt. Sajnos minden levelét nem tudtam megjegyezni, annyi volt már. Én még ennyit ifjú koromban sem kaptam senkitől, hát még, amióta inkább az sms a divat, a sok szöveg helyett szmájlival vagy más hangulatjelekkel.


Megjegyzem, ha a miniszterelnök nem volna ennyire tisztelettudó, ő is megúszhatná sms-ekkel. Pár jelbe ugyanilyen jól beleférne a mondandója: a kis piktogramok közül az a dühös vörös rémpofa csakis Sorost jelezheti, a könnyező fancsali ábrázat a keresztény és nemzeti hagyományaitól megfosztott, haldokló Európát. Létezik egy visszataszító, sugárban hányó fejecske is, a mostani levélből megértettem, hogy az nyilvánvalóan az undormány brüsszeli bürokratákra utal. Három szmájli, és összeáll az egész világkép. Így legalább nem merülne föl olyan félreértés, hogy itt számít a mondatok igazságtartalma. Ugyan már. Az Európai Bizottság szokás szerint ebből egy kukkot sem ért. Az ostoba polkorrekt nyelvükön udvariasan kerülgetik, hogy a levél hét pontja egytől egyig szemenszedett hazugság: „a magyar kormány állításai rossz esetben tényszerűek helytelenek, és a legjobb esetben is erősen megtévesztők.” Becsületes magyar ember, akinek ami a szívén, az a száján, ezt a finomkodást meg sem érti: semmi hazaárulózás, semmi G betűvel kezdődő szó?

Szerencsétlenek adatokkal, tényekkel, racionális érvekkel akarják cáfolni a blőd rágalmakat. Mondom, nem értik. A levél csak arra jó, hogy az EP-választás előtt felidézze az érzelmi hívószavakat. Az egyik oldalon „mi, magyarok”, mármint a címzettek és a miniszterelnök, akik a levél igealakjai szerint többes szám első személyben „úgy döntöttünk”, „nem akarjuk”, „kerítést építettünk”, védjük a határainkat”. Nekünk van „hazánk”, „biztonságunk”, „keresztény kultúránk”. A „mi”-vel szemben újra kijelölésre kerül az „ők”, az ellenség. Nem hívják Európának, még Európai Uniónak sem, mert a fafejű magyarok fülében ez a legújabb közvéleménykutatás szerint még pozitívan cseng, (sőt, az elátkozott Európai Parlamentben jobban bíznak, mint az itthoniban), hanem Brüsszelnek.

„Ők” állnak az egyik oldalon, a másikon „mi”, honfi- és levelezőtársak, a Nemzet és az Első Ember. Kit érdekel, hogy amit állít, az nem úgy van? Kicsi, savanyú, hazudik, de a miénk. Olvassuk sorait. Intim pillanat. Személyesen hozzánk szól, ezért a levélforma a szórólap helyett, ezért nem elég a plakát. A vezér közvetlen kapcsolatban van népével, jobban mondva azt imitálja, ezért hívják ezt az egész politikai metódust populizmusnak. Nincs szükség gondosan tagolt intézményrendszerre, érdekképviseletekre, fékekre, ellenőrző szervekre, az egész demokratikus hóbelevancra. Minek? Anélkül is értjük egymást. ”Ketten vagyunk most,/ Lenin meg én,/ Lenin mint fénykép/ szobám falán.” Bocsánat, ez még szegény Majakovszkij, helyesen: Orbán mint levél szobám asztalán. A többi stimmel. „Ön itt van vélünk./ Az Ön nevével, a szívével szívünkben/ eszmélünk, lélegzünk, verekszünk, élünk.” Főleg verekszünk, ezért is kell az ellenség.

Persze jó egy kis változatosság, egy-két friss ötlet, új borzongás, hogy ne lanyhuljon az érdeklődés. Most például a sátáni Soros mellé lépett a politikai szellemvasút szörnyei közül a „brüsszeli bürokrata”. Ez aztán igazi rémség, brüsszeli is, bürokrata is! Ezért kellett az ismert Soros-vigyor társaként a plakátra Juncker is, a bürokraták főnöke. Soros démoni összeesküvő, a „brüsszeli bürokrata” inkább érzelemmentes, papírszagú, életidegen idióta. Lélektelen, ezért hazátlan és vallástalan is, hát persze, hogy nem érti a magyar szívet. Sorosban azért nincs semmi emberi, mert ő maga az ördög, a brüsszeli bürokratában azért nincs, mert nem ismer értékeket,kötődéseket, nemzeteket, csak merev, elavult doktrínákat. Ahogy Soros a zsidó összeesküvés ősképét testesíti meg, a „bürokrata” is régi negatív klisére épít. Korábban Pók Attila írt tanulmányt a bürokrácia klasszikus bűnbak-szerepéről. Ők azok, akik a nagyralátó politikusok, népvezérek útjában állnak, „élő emberek helyett csak aktákat és paragrafusokat látnak”. Normákat és szabályokat kérnek számon az uborka görbületén és a demokrácia kínzóbb görbeségein. Kész nevetség! Ezt nem tűrhetjük.

A miniszterelnök véres kard helyett leveleket hordoztat körbe. De az üzenet ugyanúgy háborúba hív.


A cikk eredetije: Lendvai Ildikó: Tisztelettel: Orbán Viktor


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 hete

Hááááát.... ami azt illeti én is egyet értek Ildikóval, kivéve a SÁTÁNI kifejezést, mert azt ATEISTAKÉNT nem tudom értelmezni!
Mert én ugye ateistaként NEM hiszek az istenben, s mint ilyen, a sátánban sem hihetek, mert ellentmondásba keverednék. Úgyhogy számomra a "sátáni mosoly" sem létezhet, mivel nincs sátán... 
Béka-mosoly létezik, mivel a bÉKA is létezik, de BÉKE, azaz BÉKESSÉG e kis országban nem fog létezni mindaddig, míg háborúba szólító vezetői vannak! :(((
 

Kataaa képe

Kataaa
3 hete

Nem tudom, mennyire  tisztelettudó a miniszterelnők, azt  igen, hogy nem tiszteli a magyar  népet. A  tisztelet  nem arról szól, hogy néhány  "csókost" kiemelek.:( Egyetértek Lendvai Ildikóval.