A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lendvai Ildikó: Nem szavazunk, konzultálunk!

via Népszava Online

2017. szeptember 25. 09:37 | 0 hozzászólás

Nem, nem, soha! Nem népszavazunk, eb ura fakó meg Soros! Ez a magyar virtus! Arra pedig nagy szükség van, a kormányfő bemondta a rádióban péntek reggel, hogy itt az idő „a falusi világban föllelhető mélymagyar energiákat mozgósítani”. Maga Kósa Lajos fog mozgósítani, úgyhogy a siker garantált.

A mélymagyar mozgósítás az általa irányított Modern Városok Program célja. Kár azon szőrözni, hogy akkor miért nem Modern Falvaknak hívják - hát azért, mert az az ütődött EU erre ad pénzt, ez a mániájuk, mint a görbület nélküli uborka vagy a mák nélküli bejgli. A miniszterelnök nagylelkűségét is mutatja, hogy noha a mélymagyar energiák falun szunnyadnak, mégis beveszi a buliba a városokat is. Így aztán nyamvadt városiként is felbuzoghatnak bennem a mélymagyar indulatok: nem szavazok! Konzultálok, csuhaj!

Mert világos: népszavazni rossz (fuj, büdös, köpd ki, Pistike!), nemzetikonzultálni viszont jó. Ez onnan is látszik, hogy utóbbi nemzeti, előbbi meg csak népi. Akár a népbiztosok és a népi demokrácia, és az is milyen volt! Én is nemzet akarok lenni (talán most beférek), és nem nép. A „nép” az olyan snassz, pórias, hogy ne mondjam, bunkó, társadalmilag panelproli, bugris, vagy ha paraszt, akkor a szó lesajnáló értelmében. A „nemzet” viszont emelkedett fogalom, étosza van, ezért vagyunk nemzetállam, nemzetkormánnyal és nemzetkormányfővel (rövidebben nemzetfővel), nemzeti trafikokkal és konzultációkkal.

Úgyhogy most is az lesz, nem népszavazás. Ha a parlament simán megoldja a korrupció dolgát, akkor minek a drága referendum, a kormányé is 15 milliárdba volt, míg a konzultáció már 1 milliárdból kijön. Az árától igazán lehetne sűrűbben is. Jó, egyikbe sem számoltuk bele a plakátokat, tv-reklámokat, ál-híradókat, kampánykörutakat, de a nemzeti konzultáció a demokrácia ünnepe, és hányszor kell még elmondani, hogy ünnepkor nem kérdezzük a bejgli árát. Gulyás Gergely merő szívjóságból óvta az ellenzéket attól, hogy az utcán ázva gyűjtögessék az aláírásokat. Megmondta: ha valaki bead erről egy törvényjavaslatot, náluk senki boldogabban meg nem szavazza. Eddig is örömest törvénybe foglalták volna a korrupciós bűntettek lassabb elévülését, csak épp nem jutott eszükbe. Most meg igen, van ez így. Mit ád isten, a Jobbik megtette azt a szívességet, hogy gyorsan be is nyújtsa, ne kelljen Gulyáséknak fáradni. Csak jót akartak, noha a Fidesz folyamatosan kiszúr velük is. Nem elég a plakátolás drágábbá tétele (pedig Simicska sem lopja a pénzt, illetve jelen időben biztosan nem, a múltban pedig nem kell vájkálni), még a polgármesterek is vegzálhatják városképvédelem címén az utcai reklámozókat. Igaz, ennek a hatályba lépését némi szigorítás mellett most kitolták, maga Lázár és Semjén kezdeményezte, ami ilyen szimpla ügynél ritkaság. Így a Jobbiknak, ha drágábban is, maradt még pár hónapja a településeken plakátozni, addig valahogy kibírja a városkép. Kis ajándék, de az is valami. Az nyilván véletlen, hogy ezt a törvénymódosítást ugyanazon a napon fogadták el, mint a kormány óhaját megvalósító jobbikos indítványt a népszavazás kioltására.

Tovább...


A cikk eredetije: Lendvai Ildikó: Nem szavazunk, konzultálunk!


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges