A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lendvai Ildikó az Orbán beszédről...

via Lendvai Ildikó Facebookos oldala

2015. február 28. 12:02 | 4 hozzászólás

Nekiveselkedett ez a szegény (rászorult) kormányfő az évenkénti kötelező feladatnak, nagy úr a muszáj, (biztosan eljár rendesen az évenkénti tüdőszűrésre is).

De láthatólag épp annyi örömet talált benne, mint a tüdőszűrésben. Se egy dakota vicc, se egy ízes közmondás, polgári köröket se szerveznek, a közönség is lagymatag, Lázár titokban ásít, csak Semjén szeme csillog a régi fénnyel, arcára ráfagyott a buzgó rajongás, mit csináljon, úgy maradt...Meg kellene Orbánnak mondani, hogy semmi baj, nem lesz tömegtüntetés, ha csendben elfelejti ezt a műfajt.

De ha már iparkodott, készült, szónoki fordulatokat fogalmazott, Habony is törte magát, hát ne hagyjuk megjegyzés nélkül.

1. Nem az volt az érdekes, ami benne volt a beszédben, hanem az, ami nem volt benne. Két dolog biztosan nem volt benne: bármilyen korrekció, szükséges változtatás ígérete, és akár egyetlen szó a nyakukba lihegő Jobbikról.

2. Utóbbinak egyrészt örülök, hiszen mégiscsak megtisztelő, hogy a fő ellenség (megint) a szocialisták. Visszajöttünk a térképre. Az egyetlen konkrét cél a szocialisták "visszatérésének" megakadályozása. Másrészt aggódom is, hiszen ez azt jelenti, hogy a kormányfő a polémia helyett , ahogy eddig is, inkább ellopkodni készül a Jobbik eszmei kellékeit, hogy ezek segítségével lopkodja vissza szavazóit is.

3. És persze még valakiről nincs szó: Simicskáról. Akasztott ember házában kötelet... Hogy is ne! De a miniszterelnök a belső vitában egyértelműen az "új undokok" (Lázár, Habony, Rogán, Szíjjártó) oldalára áll. Martonyiról elmondja, hogy a régi, alkalmazkodó külpolitika irányítására volt jó, kiderül, hogy "urizálást" emlegetni (Pokorny, Kövér) a szocialisták szókincsének része, tehát őket szolgálja, aki meg kevesli a FIDESZ politikájában a "polgári" elemet (Navracsics), az ostoba vagy vak.Jól kinézünk. Jól kinéznek

.4. Új neve van a sátánnak: liberális multikulturalizmus és politikai korrektség. Igaz magyar ember utálja mind a kettőt, mint a kukorica gölödint. Csak az a baj, hogy akárhogy nézem, a korrektségnek az inkorrektség, a becstelenség, a megbízhatatlanség az ellentéte. A liberális multikulturalizmusnak meg az illiberális kulturátlanság. (Mert a kultúra eleven, nyitott folyamat, bezárkózó "unikultúra" nincs.) Jó reggelt, miniszterelnök úr!


A cikk eredetije: Lendvai Ildikó az Orbán beszédről...


Hozzászólások

potyka képe

potyka
4 éve

Nem az számít Lilla, hogy ki mit gondol helyes meghatározásnak, vagy milyen a Jobbik valódi természete.

Hanem az számít, hogy a választópolgár milyen tartalmi elemeket érzékel a Jobbik üzeneteiben.

Ezzel kellene foglalkozni, nem a cordon sanitaire-en támadt lyukakat tömködni. Azon ugyanis már amúgy is egy jó nagy rés van.

lilla- képe

lilla-
4 éve

Nem !

A jobbik nem nemzeti----nemzetieskedő

nem keresztény------------csak a fajtársak felé

nem szociális---------------csak affelé, aki behódol

A jobbik viszont nemzetiszocialista --- és úgy, hogy közben elülteti bennünk is annak helyénvalóságát!  http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=188445

 

Nem baj, ha ismerkedünk -----saját magunkkal! :(

 

potyka képe

potyka
4 éve

"Két dolog biztosan nem volt benne: bármilyen korrekció, szükséges változtatás ígérete, és akár egyetlen szó a nyakukba lihegő Jobbikról."

Az előbbi nem a jobboldal, főleg nem a valójűában a népnemzeti fedőszínekkel ellátott liberális jobboldal hagyományos feladata.

Az utóbbi az, ami egy normális politikustól elvárható. A Fideszre nem az MSZP a veszélyes... hanem a Jobbik (az MSZP-re is, de más okból, hiszen a Jobbik nemzeti is, keresztény is, szociális is).

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Ildikó, gratulálok az eddig  legjobb  ellemzés a semmit  mondó beszédről... :)