A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lehet olyan, hogy két évig is uniós forrás nélkül marad Magyarország

via Népszava.hu

2018. október 9. 11:50 | 1 hozzászólás

„A baloldalnak kell megtalálnia a választ a szolidaritás, a méltóság és a méltányosság hiányára” - mondja Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

A gyűlölet mérgező hónapjait látja közeledni az MSZP elnöke, aki szerint az EP-választások tétjénél soha nem volt nagyobb. Tóth Bertalan azt szeretné, ha az uniós forrásokat a korrupt kormányok helyett közvetlenül kapnák az emberek.
Sokféleképpen lehet szeretni ezt a hazát, de úgy van az leginkább, ahogyan Esterházy Péter mondta: a hazaszeretet minőség kérdése – mondta Tóth Bertalan az MSZP közgazdasági tagozatának tanácskozásán. a párt elnöke szerint ennek az országnak olyan kormánya van, amelynek papírja van arról, hogy a hazával és a hazaszeretettel szemben politizál – hatalom és némi készpénz reményében. Illetve azért, mert az európai normák megakadályoznák, hogy a Fidesz-elitnek több járjon, mint ami a többségnek jut. Márpedig a 2004-es népszavazáson magyarok több mint 80 százalékos többséggel arra kötelezték az ország vezetőit az emberek, hogy tartsák be ezeket a normákat. Aki az EU értékeivel szemben politizál, az a népakarattal szemben politizál, summázta Tóth.

„Mert Európa bennünk van”, hivatkozott Tóth Bertalan még egy Esterházy Péterre, nem feledve az író kiegészítését sem, miszerint: „így kéne lennie, de nem így van”.

Tovább...


A cikk eredetije: Lehet olyan, hogy két évig is uniós forrás nélkül marad Magyarország


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 hónapja

Azt nem kéne megvárni, amíg  bekövetkezik a "tragédia", lépni kell minél előbb. Hol vannak azok a szavazók, akik akkor a  jobb  létre  szavaztak?