A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lehet-e élni a Google nélkül?

via Index

2013. március 31. 11:02 | 0 hozzászólás

A Google teljesen átszövi életünket, szinte kikerülhetetlen azoknak, akik interneteznek. A kereső csak az egyik, bár igen gyakran használt része ennek a birodalomnak, hiszen a legtöbben napi szinten használnak Chrome böngészőt, Gmail levelezőt, Gtalk csetalkalmazást, YouTube-ot vagy akár androidos mobilt. Kíváncsiak voltunk, mennyire nehéz a cég szolgáltatásai nélkül élni.

A Google Reader július 1-jei megszűnése miatt felhasználók ezrei kezdtek új RSS-olvasót keresni. Mi is kipróbáltunk féltucatnyi szolgáltatást, de még nem találtuk meg a megfelelő helyettesítőt. Annyira megszoktuk a Google termékeit, hogy fel sem merül bennünk, hogy megszűnhetnek, ebből az állapotból a Google Reader megszűnése zökkentett ki minket.

Hat évvel ezelőtt kollégánk már kipróbálta, milyen lehet Google nélkül élni. Már akkor azt írta, hogy lehetséges ugyan, de minek. Neki a YouTube és a Google Reader hiányzott a legjobban. A YouTube hiánya most is feltűnő, a Readert meg ugye éppen megszünteti a cég. De akkoriban még az Index céges levelezése nem Gmailen futott, a szerkesztőség életét nem szőtte át a Drive és a Naptár napi használata. A Meebót is használni lehetett Gtalk helyett, azóta ez utóbbit megvásárolta a Google. És ami a legfontosabb, hírük sem volt az androidos mobiloknak, így ezeket sem kellett mással helyettesíteni.

Lassú átállás

Egy hétig fogok Google-mentes életet élni, vagyis semmilyen Google-terméket nem használok majd. Már az első lépéseknél kiderült, hogy az átállás nem megy hirtelen, fokozatosan kell az új alkalmazásokat birtokba venni és apránként kell kilépni a megszokott Google-szolgáltatásokból, úgy talán kevésbé fáj.

Tovább...


A cikk eredetije: Lehet-e élni a Google nélkül?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges