A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A legendás szocialista politikus egy templomból küldött erős üzenetet a baloldali szavazóknak

via Balramagyar.hu

2018. július 5. 15:25 | 0 hozzászólás

"’89-ben azt reméltem, tehetek érte és megérem még, hogy olyan országban élünk, ahol stabil demokrácia van, a szabadság mindenkinek megélhető, miképp a tisztes gyarapodás is."

Szocialisták és a templom? Miféle istentelen dolog ez? Semmiféle istentelenség nincs ebben sőt. Ha abból indulunk ki, hogy annak idején Horn Gyula kötötte meg a Vatikáni szerződést mely rendezi a hazai katolikus anyaszentegyház státuszát, azt kell mondanom a pápai állam eszméihez közelebb állnak a szocialisták mint a magukat kereszténynek csúfoló KDNP-sek.


Mégis elképesztően jó írást tett közzé Baja Ferenc az MSZP legendás politikusa. Olyan bejegyzést, melyből mindannyian erőt meríthetünk:

Kedves Barátaim,

Így, a születésnapom örvén szeretném pár fényképpel megosztani Veletek Tákos inspirációját.
Aki a mezítlábas Notre Dame-ban jár megérzi a rusztikus szépség letaglózó erején túl, a küzdés, az újrakezdés késztetését is.

Több mint negyedszázada járok a paticsfalú tákosi templomba. Sokat ültem ebben a padban, tűnödve és gyönyörködve az ember alkotta szépségben. Itt mindig szükösen éltek az emberek, az árvíz pedig számtalanszor elöntötte a települést, benne a több mint 250 esztendős templomot is. A fagerendák között sárból rakott falat ilyenkor a víz kimosta, az itt élők pedig az ár levonulása után minden alkalommal újra tapasztották a falakat.


Az összegzésnek még nem jött el az ideje, ünnepelni pedig nincs okom.


Sok minden, amiért valaha együtt küzdöttünk sikerült, majd a jelenlegi kormány lerombolta. Számos célt pedig, amelyet kitűztünk, nekünk sem sikerült elérni.

Tovább...


A cikk eredetije: A legendás szocialista politikus egy templomból küldött erős üzenetet a baloldali szavazóknak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges