A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lech Wałęsa: Orbánék nem építeni akarnak, hanem rombolni

via Index

2017. november 30. 10:59 | 1 hozzászólás

"A magyarok most ugyanabba álltak bele, mint a lengyelek: nem építeni akarnak, hanem rombolni." Ezt mondta Lech Wałęsa volt lengyel államfő a Heti Válasznak adott interjújában, amelyben alaposan elemzi a lengyel politikai helyzetet, és többször is kitér a magyar folyamatokra, illetve az általa korábban tevékenyen támogatott Orbán Viktor politikájára.

Az antikommunista ikonnak nevezhető Lech Wałęsa, a Szolidaritás (lengyelül Solidarność) szakszervezeti mozgalom egyik alapítója volt, majd 1990-ben választották Lengyelország elnökévé. Bár már nem volt államfő, amikor Orbán Viktort először miniszterelnökké választották, jó kapcsolat alakult ki a két politikus között. Wałęsa 1997-ben részt is vett a Fidesz kongresszusán, utána pedig kiállt Orbán megválasztása mellett.

A mostani interjúban is beszélt arról, hogy jól ismeri a magyar kormányfőt, „találkoztunk többször, az otthonában is jártam”. Legutóbbi budapesti látogatásakor, amikor a budapesti díszpolgári címet vehette át, Lázár János azt mondta róla: Lech Wałęsa „Kelet-Közép-Európa megtestesült lelkiismerete”.

Tovább...


A cikk eredetije: Lech Wałęsa: Orbánék nem építeni akarnak, hanem rombolni


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Mi  ezt  már rég  tudjuk...