A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázasan vizsgálják a választási jegyzőkönyveket

via Népszava Online

2018. április 12. 12:17 | 0 hozzászólás

„A Magyar Szocialista Párt eddig két konkrét ügyben tett bejelentést. Az egyik esetben azt kifogásolták, hogy feltehetően Ukrajnából, szervezetten szállították a szavazókat, de az is visszás a párt szerint, hogy Pálffy Ilona nem volt hajlandó az MSZP-nek bemutatni az választási rendszer úgynevezett naplófájljait, ami bizonyította volna, hogy senki sem nyúlt be kívülről a választási informatikai rendszerbe.” - A naplófájlok lehetnek pedig a legbeszédesebbek.

Továbbra is vitatják az ellenzéki pártok a választás végeredményét, a szavazókörökben tapasztalt furcsaságok miatt pedig a szavazatok újraszámolását követelik. A végső eredmények megváltozására azonban kevés az esély, az eddig ismertté vált több száz különös eset ugyanis nem érintene annyi voksot, hogy módosuljon a parlamenti helyek eloszlása. Az eddig ismertté vált számok egyébként azt mutatják, hogy nem történt rendszerszintű csalás.

Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke ennek ellenére nem is újraszámolást, hanem új szavazást szeretne elérni, mert - Facebook-oldalán közzétett véleménye szerint - csak így lehetne garantálni, hogy az állampolgárok továbbra is bízzanak a választások tisztaságában. A politikus az osztrák köztársasági elnök, Alexander Van der Bellen megválasztását hozta példaként, akkor ugyanis már az is elegendő volt az új szavazás elrendeléséhez, hogy néhány kis körzetben, valamint a levélben beérkezett szavazatokat is idő előtt kezdték el számolni.

A közel 11 ezer szavazókör jegyzőkönyveit egyébként szerdán kapták meg a pártok, a következő napokban pedig az összeset összevetik az elektronikus rendszerbe feltöltött hivatalos adatokkal.

Tovább...


A cikk eredetije: Lázasan vizsgálják a választási jegyzőkönyveket


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges