A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázasan keresi a szabotőrt a 3-as metrón a BKV

via 168 Óra Online

2017. augusztus 24. 10:25 | 0 hozzászólás

Továbbra is idegenkezűségre gyanakszik a BKV a 3-as metró felújított orosz szerelvényeinek ajtómeghibásodásainál, a fedélzeti térfigyelő kamerák felvételeit elemzik a szakemberek, hogy kiderítsék, „babrálta-e valaki a vésznyitót” – mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

A napilap csütörtöki számában megjelent cikk ismerteti, hogy a vezérigazgató két esetben már feljelentést tett a rendőrségen, a rendőrség közérdekű üzem megzavarásának gyanújával nyomoz. Először egy ajtórésbe dugott fakocka, majd később egy meg nem nevezett idegen tárgy miatt nem nyíltak és záródtak az ajtók, a múlt héten pedig, bár kinyíltak, de úgy is maradtak.

Az igazgató szerint megmagyarázhatatlan a felújított orosz szerelvények többhetes fogalomkivonása, a munkálatokat végző Metrovangonmas komoly vizsgálata és szoftverfrissítése, valamint a hatósági engedélyek alapján újbóli forgalomba helyezése után történtek is. Olyan is előfordult, hogy nem működött az ajtók mozgását visszajelző berendezés.

A 3-as metróvonal harminchét, egyenként hat kocsiból álló szerelvényét újíttatja fel a BKV. Jelenleg továbbra is csak tizenhárom felújított szerelvény van Budapesten, augusztusban nem is érkezik szállítmány, pedig az oroszok korábban azt ígérték, havi kettő helyett ezután majd hármat küldenek. Bolla Tibor közölte: a szerelvények Oroszországba történő kiszállítását éppen a hibák miatt nem lehetett eddig felgyorsítani, mert ha többet küldenek, akkor nem tudják az utasforgalomnak megfelelő számú kocsit forgalomban tartani.

Tovább...


A cikk eredetije: Lázasan keresi a szabotőrt a 3-as metrón a BKV


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges