A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázár Orbán kisvasútját magyarázza

via 168 Óra Online

2017. július 7. 09:50 | 0 hozzászólás

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) őszi kormányzati értékelésekor szóba kell hozni azt is, hogyan lehet növelni a támogatást használt lakások vásárlása esetében – közölte az MTI tudósítása szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a szokásos kormányinfón.

Lázár János tájékoztatása szerint jelenleg mintegy 300 ezer eladó használt lakás van az országban, ezek fele beköltözhető állapotban van. Jelezte azt is, hogy az elmúlt másfél évben 50 ezer új lakás épült. A tárcavezető elmondta, hogy önkormányzatok, házkezelők, építészek, mérnökök bevonásával egyeztetéseket folytatnak arról, hogy hogyan tudnának segíteni az 570 ezer panellakásban élő mintegy egymillió embernek.

Kitért arra is, hogy a kiemelkedő májusi ipari termelési adatoknak, a kiskereskedelmi forgalom bővülésének és a 4,4 százalék alá szorított munkanélküliségnek köszönhetően a konjunktúra várakozások is pozitívak. Komoly eredménynek nevezte az európai átlagot meghaladó foglalkoztatási arányt, kifejtve: a lakosság több mint kétharmada dolgozik és abból tartja el magát.

Tovább...


A cikk eredetije: Lázár Orbán kisvasútját magyarázza


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges