A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázár János mintha nem lenne meggyőződve arról, hogy helyes ennyit migránsozni

via Index

2018. március 22. 12:41 | 0 hozzászólás

„Nekem nincsenek százmillióim, hogy beszálljak egy ilyen beruházásba” – mondta Lázár a kastélyról. Máskülönben meg mintha menekülőútvonalat készítene…

Sok oldalon keresztül foglalkozik Lázár Jánossal a Magyar Narancs e heti száma. Egyrészt egy hosszú írást közölnek arról a batidai vadászkastélyról, amelyet Lázár Jánoshoz kötődő földek vesznek körül. Ami új és nem szóbeszédre alapuló információ a cikkben, az a következő:

  • Az építési napló szerint a hivatalos tulajdonos, Kulik Jenő ügyvéd 147 millió forintot írt „számított értékként” az építendő kastélyra. Az ingatlant banki hitel nem terheli.
  • Lázár János édesanyjának földjét is körbekerítették a kastélyhoz, azon is ugyanúgy parkosítanak, és a kastély látogatóinak készült parkolóhelyek is Lázárné földjén vannak.
  • A kastély építői egy olyan utat is körbekerítettek, ami a hódmezővásárhelyi önkormányzat tulajdonában van, és nemrég valaki leaszfaltozta. Az útról szóló kérdésekre a polgármesteri hivatal nem reagált a lapnak.
  • A kastély építésében részt vett az Iványi Építőmester Kft. A cég korábban a hódmezővásárhelyi önkormányzattól 78 milliós megbízást kapott a helyi gimnázium rekonstrukciójára, Makón pedig zöldházat építettek az önkormányzat megbízásából 100 millióért. Dolgoztak az államosított Mezőhegyesi Ménesbirtokon is 500 millióért. A ménesbirtok a Lázár vezette Miniszterelnökség felügyelete alatt áll.

Aztán jön egy interjú is a miniszterrel. Ebben Lázár elismeri, hogy járt a kastélyban az építése alatt és azóta is, de ő inkább prémiumkategóriás vadászháznak nevezné, mert a kastély szóról Keszthely vagy Eszterháza (Fertőd) jut eszébe.

Tovább...


A cikk eredetije: Lázár János mintha nem lenne meggyőződve arról, hogy helyes ennyit migránsozni


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges