A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lázár János bevágta a durcát

via Hír24

2015. augusztus 8. 10:23 | 1 hozzászólás

Inkább kifizeti az útjait, csak ne kelljen megmondani, hol és mikor járt. Kérdés, hogy egy kormánytag így mentesülhet-e a nyilvános elszámoltathatóság alól.

Senkinek semmi köze hozzá, hogy hová és mennyiből utazik miniszterként Lázár János – ez a Miniszterelnökség álláspontja, miután a tavalyi utazási botrányok után a tárcavezető úgy döntött, maga fizeti útjait.

A HVG.hu azzal kereste meg a Miniszterelnökség sajtóosztályát, hogy ha az utak költségét nem is, de azt miért nem tüntetik fel, hogy a kormány képviseletében hol és mikor járt a miniszter. A tárca viszont azon az állásponton van, hogy ez sem nyilvános, mivel Lázár minden költséget megtérített.

Lázár utazásai azután kerültek az érdeklődés középpontjába, hogy Pethő András újságíró még az Origo főszerkesztő-helyetteseként érdeklődött a miniszter 2012-es utazásairól, mert több olyan út is felmerült, melynek költségei jóval magasabbak voltak a szokásosnál. A kormány nem volt hajlandó kiadni az adatokat, Pethő több pert is indított, aminek az lett a vége, hogy az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt a magyar kormánnyal aktívan üzletelő Telekom érdekeltségébe tartozó portáltól kirúgták, a lap belpolitikai szerkesztői csapata teljesen szétesett és mások is távoztak szolidaritásból.

 


A cikk eredetije: Lázár János bevágta a durcát


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Engem aztán  nem érdekell, hogy  Lázár durcás, annál jobban  viszont az, hogy  ennek mi ihatjuk a levét.