A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Lassan érkezik a tavasz

via Pécsi Stop

2014. március 10. 10:37 | 1 hozzászólás

Kimérten, de érzékien lehel csókot a tavasz a régió fagyott földjére. Még érdemes melegen öltözni, de lassan jöhetnek az átmeneti ruhák. Március 15-ére már igazi forradalmi tavaszi idő lesz - le az utcára, ki a térre!

Az Időkép időjósai szerint hétfőn folytatódik a tavaszias idő, bár az ország déli, délnyugati tájain megnövekedhet a felhőzet, de csapadék sehol sem várható. Többfelé megélénkülhet a keleti, északkeleti szél. Hajnalban -1 és +5°C, délután 11 és 16°C között alakul a hőmérséklet.

Kedden is folytatódik a napos, de időnként kissé szeles, kora tavaszi időjárás. Hajnalban a szélcsendesebb tájakon gyengén fagyhat, de a délutánokon 14-15°C közelében alakul a hőmérséklet.
Szerdán is napos, tavaszias időre van kilátás 14-15°C körüli délutáni maximum-hőmérsékletekkel. Hajnalban a szélcsendes völgyekben gyengén fagyhat. Nyugaton és a Dunától keletre eső tájakon többfelé élénk, erős lehet az északi, északkeleti szél.

A Köpönyeg úgy látja, hétfőtől szerdáig napos, gyengén felhős idő várható, reggel 0, délutánonként 10-11 fok körüli értékekkel. Élénk marad a szél.
Csütörtöktől március 15-éig, nemzeti ünnepünkig erősödő nappali felmelegedéssel párosulhat a szép napsütéses idő, az igazi tavaszi időben eleinte 12, majd 15 fok körüli értékeket is mérhetünk.


A cikk eredetije: Lassan érkezik a tavasz


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Lassan  de  biztosan... :)