A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

“A lakhatás alapjog!” – százak tüntettek a Bihari utcai kilakoltatások ellen

via Mérce

2018. május 13. 10:08 | 0 hozzászólás

"... a kilakoltatás réme nekik egyben azt is jelenti, hogy elveszíthetik felügyeleti jogukat gyermekeik felett."

Több száz ember tiltakozott szombat délután a főváros 10. kerületében, a Bihari utcai önkormányzati bérlakásokból esedékes kilakoltatások ellen. Az eseményen felszólaltak a kilakoltatás rémétől fenyegetett lakók, akiknek semmilyen hátraléka, tartozása nincs, mégis bizonytalan a lakáshelyzetük. Csepregi Dorka, A Város Mindenkié csoport aktivistája, Bolba Márta, 8. kerületi evangélikus lelkész, és Tamás Gáspár Miklós, baloldali esszéíró is.

A felszólalások sorát Csepregi Dorka nyitotta. Emlékeztetett, hogy a háztömböt úgy minősítették életveszélyessé, hogy rendes állapotfelmérés nem készült, és a téli moratórium alatt is megpróbáltak kitenni például egy négygyerekes családanyát is, pedig még tartozása sem volt. Hozzátette, a 10. kerület rendre elutasítja a lakók közmeghallgatását, és

“szocialista utópiának tartják, hogy nekik kellene gondoskodniuk a kilakoltatás előtt állók elhelyezéséről”.
Mint elmondta, most azért kell küzdeniük Budapest  legszegényebbjeinek, ami valójában magától értetődő alapjog: a szociális lakhatásért. Ezt a kőbányai önkormányzat, több kerülethez és vidéki városhoz hasonlóan jelenleg kegyadományként kezeli, nem úgy, mint saját feladatát.

Tovább...


A cikk eredetije: “A lakhatás alapjog!” – százak tüntettek a Bihari utcai kilakoltatások ellen


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges