A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kuruc virtus: Tiborcz-Lázár duóval erősített Habsburg lobbi

via Népszava.hu

2018. június 9. 13:38 | 0 hozzászólás

"...miniszteri megbízásának megszűnése után Lázár nyilvánosan is vállalta, hogy milliárdos vagyonelemek közelébe került. Ez felveti azt a kérdést is, hogy pontosan honnan lehetett a tehetősnek tudott politikusnak annyi pénze, hogy bevásárolja magát ezekbe a vállalkozásokba."

Lázár János friss vagyonnyilatkozata új fényben tünteti fel a volt miniszter Orbán-rendszerben betöltött szerepét, illetve távozását a kormányból. Már az is rejtély, miért vallotta be, hogy tulajdonos bizonyos cégekben, ha egyszer nyugodtan eltitkolhatta volna.

Kilépett a fényre Lázár János, mint nagyberuházó: a volt miniszter képviselői vagyonbevallásában feltüntette, hogy április óta tíz százalékos tulajdonrésze van az osztrák-liechtensteini milliárdos Max Turnauer cégében, a Divatcsarnok Projekt Zrt-ben. Lázár így közvetve azt is elismerte, hogy így az immáron az ő résztulajdonába tartozó cégnél landolt a korábban a Radnóti színház által használt, a budapesti Paulay utca 52. szám alatti épület.

A történelmi épülettömböt évekkel ezelőtt az Orbán Viktor miniszterelnök minden lében kanál veje, Tiborcz István kijárójaként is hírbe hozott Szivek Norbert – jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezére – cége szerezte meg, majd ezt a céget vásárolta fel tavaly nyáron az időközben az Andrássy úti divatcsarnokot is megszerző Divatcsarnok Projekt Zrt.

Ezt követően tavaly decemberben nagy tiltakozás ellenére a terézvárosi képviselő-testület Fidesz-KDNP-s többsége feloldotta az épület műemléki védettségét, majd ezt követően jelent meg áprilisban – az épületet közvetve tulajdonló cégben Lázár.

Bár a Paulay 52-es épülettömb már nem műemléki, a Divatcsarnok Projekt Zrt. nagyon is büszkélkedhet patinás, történelmi névvel: a cégben igazgatótanácsi tag Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, az egyik, Magyarországon leginkább aktív Habsburg, aki korábban Lázár Jánossal együtt vadászott Soponyán fácánra, majd erről fotók kis kerültek ki az internetre.

Tovább...

A mi véleményünk

Még több háttér a témában az Index korábbi cikkében.

 


A cikk eredetije: Kuruc virtus: Tiborcz-Lázár duóval erősített Habsburg lobbi


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges