A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kunhalmi kulcsszerepbe került

via Népszava Online

2018. június 13. 09:55 | 0 hozzászólás

Csütörtökön kell kimondania Kunhalminak, hogy az MSZP elnöke szeretne lenni, vagy inkább a párt választmányi elnökeként dolgozna.

Az MSZP tisztújítását előkészítő bizottság világossá tette: nincs "le- és átcsorgó" rendszer, ha Kunhalmi kitart pártelnöki ambíciói mellett, de nem választják meg, akkor nem indulhat a választmányi elnöki pozícióért. Magyarán, ha elnökjelöltként elbukik, akkor nem lesz meghatározó tisztsége a pártban – miközben a választmány élére szinte bizonyosan odaérhetne.

Bár az MSZP kampányarca tagadhatatlanul népszerű a tagság körében, az elnöki vetélkedésben legtöbb forrásunk szerint épp az utolsó helyen áll – a versengés alighanem Tóth Bertalan frakcióvezető és Mesterházy Attila korábbi pártelnök között dől el. Ha Kunhalmi kihátrál az elnöki versenyből, azzal nem csak a saját sorsát befolyásolja: az őt támogató kongresszusi delegáltak többsége ugyanis vélhetően Tóth mellett sorakozna fel. Ujhelyi István vasárnap gyakorlatilag csapatot hirdetett - gyakorlatlagTóth nevében.

Tovább...


A cikk eredetije: Kunhalmi kulcsszerepbe került


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges