Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kunhalmi Ágnes: Húzzon el a pártpolitika az iskolákból

via 24 HU

2017. szeptember 4. 11:06 | 1 hozzászólás

A jelenlegi oktatási rendszer „a tartós nyomor, a bukott ország” útja – mondta a Népszavának adott interjújában Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatási szakpolitikusa. Az MSZP-nek lenne megoldása a helyzetre, két körben képzelnék el a rendszer átalakítását.

A funkcionális analfabéták száma 2010 óta több mint 10 százalékkal növekedett, 2016-ban több mint 4 ezer pedagógus hagyta el a pályát, további 1500-an pedig nyugdíjba mentek,

sorolta a problémákat Kunhalmi, hozzátéve, hogy a tankötelezettség leszállítása miatt több mint 50 ezer gyerek esett ki a 8 általános elvégzése nélkül az iskolákból. Ez a folyamat pedig

nem csak munkaerő-hiányhoz, és egy fenntarthatatlan nyugdíjrendszerhez, de előbb-utóbb társadalmi robbanáshoz is vezethet, mert nem lesz, aki dolgozzon, adót fizessen, fenntartsa az egészségügyet, a nyugdíjakat, viszont még nagyobb a szegény, tanulatlan, ideig-óráig könnyen megtéveszthető tömeg.

Az MSZP-nek azonban lenne megoldása a helyzetre, két körben képzelnék el a rendszer átalakítását.

Vannak nyilvánvaló, azonnal kezelhető problémák, amik már a 2018/19-es tanévre megoldhatók: a náci-gyanús írók kihúzása a mai alaptantervből, az egyentankönyvek felszámolása, a valódi tankönyvpiaci keretek helyreállítása, illetve az, hogy valóban a tanárok és igazgatók vezessék az iskolákat.

Kunhalmi Ágnes szerint fontos, hogy a tanár a gyerek igényeire és tanulási képességeire tudjon figyelni, ne arra, hogy van-e az iskolában kréta, áram és fűtés, ehhez pedig a pártpolitikának el kell húznia az iskolákból.

Tovább...


A cikk eredetije: Kunhalmi Ágnes: Húzzon el a pártpolitika az iskolákból


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

A  kormányzópártnak sosem volt érdeke, hogy  tanult, művelt emberek népesítsék be  az országot.Márők is  tudják, hogy kevés a szakember, azt már nem ismerik el, hogy  ez  főleg  az ő  hibájuk. Van ennél fontosabb a  számukra, a stadionok, a saját  zseb vsatagság.