A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kudarcot vallott az Orbán-kormány, a magyaroknak csak alig több mint a fele állítaná meg Brüsszelt

via 168 Óra Online

2017. augusztus 15. 09:17 | 0 hozzászólás

Az egyharmada viszont nem elvenne, hanem átadna hatásköröket. Az EU-tagságot csak a lengyelek támogatják nagyobb arányban a V4 országainak a lakói közül. Felmérés.

A négy visegrádi ország – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – lakói közül  a lengyelek és a magyarok  támogatják leginkább országuk EU-tagságát, a legkevésbé pedig a csehek  – derült ki abból az összehasonlító felmérésből, amelynek az eredményét hétfőn hozták nyilvánosságra Prágában.

Lengyelország tagságát az Európai Unióban a felmérés szerint a megkérdezettek 88 százaléka támogatja, míg Csehországban ez az arány 56 százalék. Magyarországon  uniós tagság támogatottsága 82 százalékos, Szlovákiában pedig 74 százalékos – közölte a prágai CVVM közvélemény-kutató intézet, amely a csehországi felmérést készítette. Prágai közlés szerint  a másik három országban a CVVM partnerei készítették a felmérést, amelyből kitűnik, hogy a lengyelek és a magyarok egyaránt  33 százaléka támogatja az EU hatásköreit bővítené a nemzeti hatáskörök rovására, míg a lengyelek esetében  43 százalék, a magyarok esetében pedig pedig 55 százalék a nemzeti hatáskörök megerősítését tartotta fontosabbnak. Ez azt jelenti, hogy kudarcot vallott az Orbán-kormány „Állítsuk meg Brüsszelt!” felkiáltással indított nemzeti konzultációja, Szlovákiában legalábbis az uniós hatásköröket a megkérdezettek  22 százaléka, a cseheknek pedig 16 százaléka bővítené a nemzeti hatáskörökkel szemben. A szlovákok 67 százaléka és a csehek 66 százaléka ugyanakkor a nemzeti szuverenitás megerősítése mellett foglalt állást – derül ki a Prágában közzétett adatokból.

Tovább...


A cikk eredetije: Kudarcot vallott az Orbán-kormány, a magyaroknak csak alig több mint a fele állítaná meg Brüsszelt


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges