A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

KSH lerántotta a leplet a Fidesz hazugságairól


2012. február 23. 16:32 | 4 hozzászólás

Az MSZP hetek-hónapok óta mondja, hogy a foglalkoztatásban tudatos kormányzati hamisítás folyik. Kiderült, hogy az Orbán-kormány egyedül a közfoglalkoztatással javított az eredményen, ahol a közfoglalkoztatottak kétharmada csak részmunkaidőben dolgozhat, amiből képtelenség megélni. Vagyis az Orbán-kormány éhbérért dolgoztat embereket és képtelen új munkahelyeket teremteni.

Sőt, még a meglévőket sem képes megvédeni - Malév, Nokia -, holott lett volna módja rá. Nem tették, egyes hírek szerint Orbán Viktor sem tette, nem ért rá. Két hónapon át egy percre sem. 6-7000 ember vált emiatt munkanélkülivé csak e két cég csődje miatt.

A gyalázatot lemosó kommunikációnak nevezett hazugsággyáraknak viszont jut KÖZpénz bőven, most is megszavaztak plusz 1,2 milliárdot.

A hazugságokról és tényekről:

  • az MSZP SOHA nem mondott olyat, hogy 28 500 forintból is meg lehet élni.
  • az MSZP által adott havi 28 500 forint segély volt és nem közmunkáért adott fizetés. Az MSZP közmunkaprogramja keretében ugyanis havonta több mint 60 ezer forintot kereshettek az emberek 8 órában. Erről ma már csak álmodni lehet Magyarországon Orbán Viktor kormányának köszönhetően.
  • közmunkát ma nem kapnak az emberek, erről megbizonyosodhattak azok, akik Mezőkövesden reggel munkára jelentkeztek Tállai államtitkár úr felhívására.
  • a "mindenki jól jár az egykulcsos adóval" kormányzati hazugságával szemben 2011-ben drasztikusan csökkent a lakosság majd 80 százalékának a keresete (nem a reálbére, hanem amit kézhez kapott!), és idén még kevesebb lesz a borítékban.
  • a családosok is pórul jártak.
  • az álláskeresők, munkanélküliek alig 20 százaléka kap álláskeresési támogatást (107 ezer ember), aminek az összege kevesebb, mint az MSZP-s kormányok idejében.
  • különféle szociális támogatásban mindössze 33százalék részesül. A megmaradó 47 százalék semmit nem kap, holott szerepel a munkaügyi nyilvántartásban.
  • egy év alatt 60 ezerrel csökkent azok száma, akik álláskeresési támogatásban részesülnek.
  • 27 ezerrel nőtt azok száma, akik semmilyen támogatást nem kapnak
  • Európában a legrövidebb futamidejű - 3 hónap - biztosítás és a szolidaritás elvén működő ellátás van ma Magyarországon, a korábbi MSZP-s kormányok által biztosított 9 hónappal szemben. Tehát a beszedett források harmadát sem fizetik ki.

A Fidesz tudatosan rombol, hazudik, csal, kirekeszt, ellehetetlenít. A legszomorúbb, hogy mindezt a saját nemzetével teszi, miközben nemzeti együttműködést hazudik. Szeretnénk emlékeztetni az Alaptörvény vitája során Varga István fideszes képviselő felszólalásra, melyben kijelentette, hogy a nemesség volt az, akik "éltek, véreztek, harcoltak" a hazáért. A Fidesz megtapsolta őt. Szerintük tehát a paraszt, a munkás, a polgár, a művész, a kereskedő... nem csinált semmit, ezért "annyit is ér".

Szerintünk nem.Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
országgyűlési képviselő

Hozzászólások


kwepi
4 éve

Azért annak is volt valami oka, hogy 8 év után az MSZP elvesztette a választásokat - és nem tudta megtartani az emberek bizalmát. Ugyanis a szocializmust követően elsőként az MSZP-nek sikerült duplázni a választásokon.

Ezen is el kéne ám gondolkozni.

Ha mindent olyan űber jól csinált az MSZP - miért került a süllyesztőbe az embereknél? És csak csúszik egyre lejjebb. 

Apolitikus képe

Apolitikus
6 éve

Nem értem, hogy miért kell hangsúlyozni, hogy a keresetek csökkenésénél nem a reálbért értik? A reálbér még jobban csökkent, mint a nominálbér. Ennek okai is a kormány intézkedései voltak (pl. ÁFA, jövedéki adók emelése, különadók).


barna.21
6 éve

Ezt nevezem munkahely teremtésnek,a 3-millióból valóban 1-millió lett !!!Betartották az ígéretüket a retkek csináltak 1-millió munkahelyet.

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Egyértelmű . Ez már akkor világos volt , amikor csak 4 órás foglalkoztatást tettek lehetővé , viszont a rá szánt pénzt megfelezték .