A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kövér a saját munkájáról: „Üres, unalmas, néha személyeskedő szócséplés"

via 168 Óra Online

2012. december 22. 09:09 | 2 hozzászólás

Végső soron a saját munkáját is, illetve Sólyom Lászlót is kritizálta Kövér László, a Parlament elnöke. A fideszes politikus szerint nem hanyatlik az alkotmányos kultúra, de az országgyűlés munkája sokszor „üres, unalmas, néha személyeskedő szócséplés". 2014-től a Parlament háromhetente ülésezik – mint az első Orbán-kormány idején.

– A parlamenti képviselők létszámának csökkenése, és ezzel arányosan munkaterhük növekedése indokolja legfőképpen, hogy 2014-től a parlament háromhetes munkarendben ülésezzen. Erről Kövér László nyilatkozott az MTI-nek.

A házelnök a készülő új házszabályról elmondta, hogy a részletes vita helyett főként egy törvényelőkészítő bizottságban zajlana a módosító javaslatok formálása és összegzése, ahol a plenáris ülések vitáinál színvonalasabb, szakszerűbb munkavégzés folyhatna. Nyilatkozatában a politikus reagált Sólyom László volt államfőnek az alkotmányos kultúra hanyatlását megfogalmazó kijelentésére, és azt mondta: helyes lenne, ha mindenki önkritikusan számolna el az elmúlt 20 évével.

Az új házszabály előkészítését egyelőre az Országgyűlés elnökének közvetlen munkatársai végzik, de a házelnök azt ígéri, hogy az egyeztetésbe hamarosan bekapcsolódhatnak a parlamenti frakciók képviselői is. Kövér László szerint a javaslat jövő tavasszal kerülhet a Ház elé, 2014-ben az új parlament már ezen szabályok alapján működne, azaz hetente lenne interpellációs blokk az Országgyűlésben és két- vagy háromhetenkénti plenáris ülésezés.

tovább...


A cikk eredetije: Kövér a saját munkájáról: „Üres, unalmas, néha személyeskedő szócséplés"


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Hja, már  saját  magára szabja a háztörvényt.  Három hetente egyszer kell csak  a parlamenti ülést levezetnie!  Kapkodnak össze meg vissza!

Treszkes képe

Treszkes
6 éve

Remek. Ha Kövér László így gondolja, akkor mi a fészkes fenének van ott. Mehetne olyan helyre ahol kevésbé únja magát és ezzel talán még nekünk is segítene