Szerkesztők ajánlják Lakner Zoltán: Oké...
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kövér László terrorizál a Házban

via Népszava Online

2016. december 13. 11:13 | 2 hozzászólás

Az Országház teljhatalmú ura minden kétséget kizáróan Kövér László, aki személyesen rendelkezik arról, hogy mely újságírók mehetnek be, s szabadon kitilthat bárkit, aki vét a szigorú szabályai ellen. A rendelkezések várhatóan szigorodni fognak, erről a házelnök beszélt - dühében - a Mandinernek, amikor a sajtófolyosón kérdezték. Nehéz lenne összeszámolni, Kövér milyen orgánumot hányszor tiltott már ki - persze a listán nem találni kormánypárti médiaterméket.

Újságíró legyen a talpán, aki a parlamentbe merészkedik, hiszen a házelnök gyakorta tilt ki hivatásos tollforgatókat az Országházból, javarészt azért, mert "tiltott helyen" készítettek felvételeket. Ugyanakkor a Kövér által bevezetett házszabályi rendelkezések igen csekély mozgásteret engednek a stáboknak. Szabályosan ugyanis jelenleg csak a főemeleten, a sajtóterem előtt, illetve a kupolaterem előtti folyosón lehet videofelvételt készíteni, emellett az északi társalgóban, ahol általában sajtótájékoztatókat tartanak, ha a sajtóterem valamiért nem áll rendelkezésre - például foglalt.

A házszabály vonatkozó rendelkezéseinek értelmében tehát aki a "küzdőtereken" kívül forgat, annak szembe kell néznie a házelnök haragjával, s viselnie kell a következményeket. Ennek oka szakmai körökben teljesen nyilvánvaló: ne lehessen bárhol, bármit kérdezni a kormánypárti politikusoktól. Ha megnézzük a Házat, tisztán látható, hogy a "Kövér-féle" térképnek köszönhetően a képviselők számos egérutat találhatnak, s úgy juthatnak el az ülésteremtől például a frakcióirodákig, hogy egyetlen forgatócsoporttal se kelljen találkozniuk - azaz a főemeleten szinte bárhová el lehet jutni a nyilvánosság elől elzárt területen. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az újságírók szabadon dolgozhatnak a parlamentben, egyelőre csak a képfelvételek készítését korlátozta Kövér. Sokak szerint azért van ez így, mert mégiscsak kínosabb a Fidesznek egy olyan felvétel, amelyen a képviselő zavarba jön a kínos kérdésektől, mint ha ugyanezt egy újságíró írja meg.

Tovább...


A cikk eredetije: Kövér László terrorizál a Házban


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Már nem tudom a parlamenti közvetítést nézni, mert annyira irritál a viselkedése. Nem szeretnék gutaütést kapni miatta

Felháborító amit csinál. Mintha csak a saját lakásában lenne és rendkívül bunkó módon beszél a képviselőkkel. Persze, nem a kormánypártiakkal.