A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kósa Lajosék rejtélyes százmilliós cége

via Népszava Online

2017. december 15. 10:24 | 0 hozzászólás

Furcsa cégvásárlás történt Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter családjában – derült ki Hadházy Ákos szavaiból, az LMP-s képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján.

A miniszter felesége idén márciusban egy 139 millió forintnyi vagyonnal rendelkező céggel lett gazdagabb. A 2014-es alapítása óta bevétellel nem rendelkező, mégis gazdag céget Fiák István ügyvéd adta el a Kósa-családnak. Fiák az iskolaszövetkezeteket összefogó Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) elnöke, a munkaerő szövetkezeti szektor egyik kulcsfigurája. Márpedig Kósa neve sem ismeretlen a szövetkezeti szektorban: idén májusban ő és Harrach Péter (KDNP) nyújtotta be a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról szóló törvénytervezetet, amit a Parlament nyáron el is fogadott.

Lapunk érdeklődésére Kósa és Fiák sem mondta meg, hogy mennyiért cserélt gazdát a Fiák által alapított, főtevékenysége alapján „üzletviteli tanácsadással” foglalkozó "Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó és Ingatlanhasznosító Kft." A miniszter lapunknak küldött válaszában arra sem tért ki, hogy a családja hogyan miből tudta megvásárolni a 115 millió forintos saját tőkéjű céget. Arra pedig pláne nem válaszolt Kósa: szerencsésnek tartja-e, hogy a családja a munkaerő-szövetkezeti ágazat egyik fő lobbistájával üzletel, majd nem sokkal később ő nyújtja be a szektort újraszabályozó törvényt. Fiák és köre nem lehetett elégedetlen a végeredménnyel: júliusban a DiákÉSZ ajánlására Kósa Lajos kapta a 95. Nemzetközi Szövetkezeti Napon a szövetkezeti érdemrendet.

Tovább...


A cikk eredetije: Kósa Lajosék rejtélyes százmilliós cége


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges