Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kósa Lajos egyszerre szólt be a nyugdíjasoknak és a köztisztviselőknek

via HVG

2016. december 5. 13:05 | 2 hozzászólás

Áll a bál a kormány év végi nyugdíjas-bónusza miatt, a 10 ezer forintos utalványt magyarázó Kósa Lajosnak viszont sikerült überelni az eddig elhangzottakat. A politikus élő egyenesben fejtegette: azért nem a postás viszi ki az egyszeri kényeztetést, nehogy már a nyugdíjasok azt higgyék, hogy ez jár. Plusz ilyentájt úgysincs sok munka az állami szférában. De adják, mert akkorát léptek előre a magyar emberek idén.

A Vajna tévé reggeli Mokka című műsora láthatóan mindent megtett, hogy megfelelően tálalja az Orbán Viktor által bejelentett nyugdíjasjuttatást, Pachmann Péter szó szerint „óriási kedvezményt kapnak a nyugdíjasok” felkiáltással adta át a szót Kósa Lajosnak.

A frakcióvezető így el tudta magyarázni, hogy „azért vált lehetővé a nyugdíjasoknak nyújtott egyszeri juttatás, mert nagyon jól teljesített a gazdaság, jók a költségvetés számai, a magyar emberek ebben az évben nagyon komolyat léptek előre”. Ez pedig összességében nemcsak a kormány érdeme, hanem a parlamenté és a dolgozóké, mindenkié – tette hozzá.

Csakhogy a kormánytisztviselők nem akarják személyesen kézbesíteni az Erzsébet utalványokat, sőt, fel vannak háborodva és a postásokra hagynák, amit Kósa nem is ért, hiszen szerinte teljesen logikus, hogy ők mászkáljanak a kormány ajándékával.

„Mivel a postás hozza a nyugdíjat, ha ő hozza ki az ajándék Erzsébet-utalványt is, akkor az a képzet keletkezhet, mintha ez egy rendszeressé váló juttatás lenne”

– magyarázta, nyomatékosítva, hogy „még a látszatát is kerülni kell, hogy minden hónapban jár majd”.

Amúgy meg furcsának tartja, hogy tiltakoznak a kormánytisztviselők, egyrészt mert „ha van egy munkaviszonya és adnak neki egy munkát, mi az, hogy azt mondja, hogy nem szeretné”. Hiszen Pachmann sem döntheti el, kivel készít interjút – ragadta meg a párhuzamot. Mire a TV2 készséges alkalmazottja azonnal rávágta: „Önnel szívesen, olyan jókat szoktunk beszélgetni”.

Tovább...


A cikk eredetije: Kósa Lajos egyszerre szólt be a nyugdíjasoknak és a köztisztviselőknek


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
2 éve

Az  előbbit  nagyon sajnálom, mert  ebben nincs egyedül Kósa. Az  utóbbin  bosszankodom, hogy  ilyenek  vannak  az ország  irányításában. :(

 

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Kósa vagy nagyon hülyének tartja a nyugdíjasokat, vagy egy cinikus barom :(