Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A kormányváltók nyolc ígérete, nyolc pontja

via mszp.hu

2014. március 8. 09:43 | 34 hozzászólás

A szombathelyi lakossági fórumon mutatta be Mesterházy Attila a kormányváltó erők közös 8 pontját, amely a választási ígéreteket tartalmazza. Ezek a következők:

1. 250 000 új, valódi munkahelyet teremtünk. A fiataloknak garantáltan munkát vagy képzést adunk.

2. Másfélszeresére, 100 000 forintra emeljük a nettó minimálbért úgy, hogy a munkáltatók bérterhei nem növekednek.

3. A mikrovállalkozások leírhatják a társasági adójukból a bérekre rakódó közterheket.

4. Jelentősen csökkentjük az alapvető élelmiszerek árát.

5. Igazságos és fenntartható lesz a rezsicsökkentés.

6. 100 000 forintos nyugdíjig minden 65 év feletti 24 000 forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit.

7. Radikálisan csökkentjük, majd megszüntetjük az elviselhetetlenül hosszú várólistákat.

8. Felszámoljuk a gyermekéhezést Magyarországon

A fórum végén bal- és jobboldaliakhoz egyaránt szólva a miniszterelnök-jelölt elmondta, azt szeretné, ha nem lenne megosztott az ország, ha mindenki otthonának érezné Magyarországot.


A cikk eredetije: A kormányváltók nyolc ígérete, nyolc pontja


90 -94

Hozzászólások

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Hogy nekem igazam van e, vagy se, azt nem tudom (kételkedem, tehát vagyok) , mindenestre az a véleményem, hogy itt és most (hanyadszor kell ezt már leírnom) nem bal és jobboldal kérdése forog fenn. Én bizonyisten meg lennék elégedve egy Merkel féle jobboldali kormányzással és akár egy Barack Obama félével is (rájuk igazán nem lehet ráfogni, hogy baloldaliak lennének). Mert ők nem akarnak diktátorok lenni. Ma és itt, ez a kérdés. legalábbis nekünk. Illetve nekem. A többi mélázás azon, hogy ki mennyire bal és jobboldali, keresztény avagy ateista, meg kell mondjam tök felesleges. Nagyjából az a szint, amikor egy koncentrációs táborban azon vitáznának a halálukra várók, hogy mostan akkor a fasizmus Sztálini mgfogalmazása, vagy netalántán a Churchill féle megfogalmazása az "igazi" és vajon lehet e ezen az alapon szövetkezni a szociáldemokratáknak a kommunistákkal, már úgy táboron belül.. Elvi állásponton, persze... Sírnom kell, bízisten... (Vagy kínomban röhögnöm) 

lilla- képe

lilla-
5 éve

p>ez volt az ethoszod?</p><p>3 mondatban nem tudtad volna elmondani, hogy mit is mondjak a brutto 600 000 ft-ot kereső szömszédomnak, hogy miért érdemes a baloldalra szavazni?</p><p>&nbsp;</p><p>Ő ugyanis írástudó és közvéleményformáló</p><p>elmondja többször, hogy a sávos adózással rosszul jár</p><p>Nincs benne szolidaritás az elesett rétegek iránt--de mentálisan fel bírja fogni, hogy akkor engedheti el a gyerekét nyugodtan az iskolába egyedül, ha mások is biztonságban vannak. Erre áldozna talán!</p><p>&nbsp;</p><p>Erre te mondod a hülyeségeidet és ép kéz láb érvet meg nem tudsz! a mai helyzetre.</p><p>Ezért aztán először teremtsük meg azt a helyzetet, hogy újra több párt lehessen és akkor úgy érvelsz a magad választotta baloldaliak között ahogy akarsz!</p><p>Itt és most viszont közösen Orbánt!</p><p>Ezért hagyd a mi baloldaliságunkat is baloldalinak lenni!</p>

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

Véleményemet tökéletesen visszaigazoltad. Köszönöm.

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves lilla!

Még az a jó, hogy vannak olyanok akiknek szüksége van a munkámra, de mindenképpen köszönöm a tanácsodat. Értékes tanács (Majd visszatérünk erre a tanácsra)

Milyen legelőről akarsz három mondatot? És miben különbözik a baloldali legelő a jobboldali legelőtől már kérdeztem,?Vagy netán az állatok lakhelyére gondolsz? Indolokjam meg 3 mondatban a baloldali ól milyenségét- kedves lilla?

Vagy mit szeretnél ethosz címszó alatt?

Tudod, már mondtam sem a szolidaritást, sem az érzelmeket nem lehet törvénybe foglalni, De mindegy. Majd ha tudod, hogy mi az a szolidaritás akkor lehet erről beszélgetni, de amíg baloldali mezőkben és ólakban gondolkozol addig értelmetlen a szolidaritásodról beszélgetni.

Hogy dmolnárnak igaza van vagy nincs, erről veled nemigen kéne vitát nyitnom.

Majd ha megérted, amit a dmolnár ír ( és nem félreérted) és nem csak  egy-egy részt gondolsz belőle valónak akkor talán  beszélhetünk róla hogy igaza van vagy nincs.  Addig felelsleges neked ebben állást foglalnod. Mutatványaid nem arra engednek következtetni, hogy érted is őket és nem csak szajkózod- pedig a kettő nem ugyan az.

Jobb lenne, ha talán a kormányváltó program első pontját megpróbálnád értelmezni például, hogy az mit is jelent valójában- aztán rögtön választ is kapsz a nagy kérdéseidre. Igen furcsa dolog lenne( már ha értenéd, hogy mit is jelent mondjuk az a kitétel hogy „valódi munkahely+- megint nem a Téli Palota ostromáról van szó kedves lilla) - csak hát mint mondtam, magas ez neked ezek szerint mint bivalynak a Mozart zene)

Vagy mondjuk, a következő pontokat végig gondolnád, aztán mindjárt leesik a szád, hogy most éppen mit is mondtak ki már megint.  De te aztán fújod a dologkat.  Csak értelmetlenül.  Egyek vagytok néhány kollegáddal, úgy ahogy vagytok Pató Pálként élve és gondolkodva. Csinján kell veletek bánni, és a valós dolgot elrejteni,mért még megsértődnétek kedves Pató Pálok.

Tán inkább arra kéne összpontosítani, hogy végre is lehessen hajtani azt a 8 pontot. Húzós, de nem lehetetlen program, de veletek………?

Hát nem is tudom. Majd meglátjuk. Remélem azért az értelmesebb részének, a társadalomban van annyi kurázsija, hogy megpróbálja még veletek ellentétben is megcsinálni.

Persze aztán ha sikerül döngetitek a melleteket mint ama lézengő Ritterek – a eltelve önnön nagyságotoktól.

Rendben kedves lilla. Továbbiakban nem szólok hozzád, ha ez a kívánságod. Legyen neked Tanácsköztársaság.

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves NewTiborc!

Nahát, megsértődtél?

Az a jü.

AKkor talán megérted, azt is, hogy  a többieknek joga van megsértődni, ha neked megsértődhetnéked van. Mi az hogy régi kedves jóbarátommal  történő társalgásba irtam bele. Közösségi oldalon és nerm priviben? Na ne. 

Tudálékos vagyok? Nem én hanem te mivel azt irtad, hogy ugyan azt alkalmazom veled szembe amit te csináltál. AKkor ugye nem én vagyok a tudálékos hanem te ( teírtad)

A Hogy Havas Henrik a barátom lenne?  BIztos úgy van, Sem én sem ő ilyet nem mondtunk, de te aztán tudod. ( Na ki a tudálékos akkor?)

S hogy kioktató, fellengzős stílusodm van? Igen az van. Főleg az olyanokkal szembe akik nem tudják hogy hol a határ és te nem tudod.

Mi az hogy az összetartást szétrombolása. Ha valóban az akkor nem lehet szétrombolni, ha meg szét lehet akkor nem összetartás - ez t nem tudod?

Ejnye nahát. És még én vagyok a kisokos.. Rendben, viszont ha én vagyok a kisokos akkor te meg nagy ......... vagy. Ezt a minősítést sem én állítottam ki rólad, hanem te magadról. 

Továbbá engem nem igazán érdekel a p-ságod, viszont annál jpobban érdekel, hogy mit is lehetne tenni és azt hogyan is kell csinálni. Ebben látod szívesen lennék partner hogy megvitassuk. Csak éppen ezt nem akarod, mert mocskolódni és mindenkiben a rosszat feltételezni könnyebb és jobban esik a májadnak , mint gondolkozni. AZ nem megy. Ahhoz,  azon kívül, hogy megtanultad a hanhgokat egymás mellé rakni -  más is kell ésegy kicsit több kell.

De te tudod. ÉLj boldogul és jól. Meg ne pukkadj, mert árt a szépségednek. ÍEgyébként pedih ahogy érzed kedves NewTiborc, ahogy érzed.

 

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

Kedves playA!

Mielött háborogsz, mint a tenger, olvasd el újra, meg újra amit írtál, egész addig, amig meg nem érted. Amit nekem a szememre vetsz, azt alkalmazod velem szemben többszörösen. Persze szerinted amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek. Csak az a baj, hogy az ökör nem én vagyok. Ki kért meg, hogy beleszólj régi jó barátommal történő társalgásba? Fogalmad sincs miért írtam Neki azt,amit írtam és belepofázol. Épp olyan bunkó tudálékos vagy, mint a barátod a Havas. Egy fő műved, tevékenységed van, az összetartás szétrombolása, pedig épeszű jó érzésű ember tudja hogy most nem ennek az ideje van itt.

Mellesleg büszke lehetsz Magadra, mert olyan vagy mint aki lenyelte a bölcsek kövét és azt folyamatosan felböfögöd. Kioktató fllengzős stílusod  (szerinted a sült galambot a Tescoba úgy importálják) sok esetben sértő és nem vall társasági emberre. Erről ennyit kisokos.

 

lilla- képe

lilla-
5 éve

mégis dmolnárnak van igaza!

 

Te pedig keresd az igazadat tovább és most a választásokig hallgass inkább--mert minden szavaddal Orbánt tartod a hatalomban!

Én meg őt végképp unokám ellenesnek gondolom

 

a 3 mondatban idézhető baloldali ethosszal egyébként adós vagy!

Miért jó az általad propagált baloldat választani a most brutto 600 000 Ft-ot kereső középvezetőnek

(a szolidaritás törvényben való rögzítése(( adózás formájában)) számodra bizony kevés)

Szerintem meg egy látható gesztus LEHETNE, amelyet mint forrást lehetne felhasználni....

de kezdesz süket ember lenni!

Kár!

 

Most 2011.12.23.óta nincs más lehetőség , mit kormányváltó formáció vagy a fidesz

nincs más választás! a többi választás eredménye egyezik!

plalyA képe

plalyA
5 éve

 Kedves lilla!

 Olvasni tudsz? Mert amit idéztél tőlem az nem igazán erre vagy arra a nézetre vonatkozott, hanem másra. Ha értenéd, hogy mire írtam akkor nem fűznél , ilyen kommentet hozzá

 

Az hogy te baloldali érzelmű vagy, azt nem vontam kétségbe sohasem. Azt igen hogy baloldali gondolkodásu lennél. A kettő nem ugyan az. De még az értékrendedet sem vontam kétségbe, ugyan is jobboldali gondolkodásunak, is lehetnek baloldali értékei

Hogy elvitatom - azt a te megnyilvánulásaid alapján vitatom el és joggal. Az érzelem és értelem ritkán szokott ugyan azon az úton járni. (van olyan, de az ritkán van)

Minden kérdésedre válaszolok, hosszas Wiki, vagy nem Wiki irdézettel fűszerezve, mivel általában mindig olyan kérdéseket teszel fel nekem ami általános, amire csak így lehet válaszolni- például az ethosz kérdésed- amire még mindig nem válaszoltál hogy milyen ethoszt akarsz konkrétan- általánosságba meg csak így lehet válaszolni. Aztán amikor azt kérdezed, hogy ki a baloldali azt is csak ilyen módon lehet megválaszolni és nem másképpen. Te, vagy aki rombolsz. De piszkosul.

Akkor, amikor a családi hinterland, mindenhatóságát meg az ethosz hiányát emlegeted.  Amikor igazi meg nem igazi baloldalról beszélsz, miközben én egyszer sem mondtam, hogy igazi meg nem igazi baloldaliak vannak.

„Ők felfogták, hogy 2011.12.23.óta (választási törvény parlamenti elfogadás) csak összefogással --- a demokrácia értékei melletti összefogással és győzelemmel Orbán kiépülő rendszere legyőzésével lehet csak ezt a hülye ostoba vitát újra nyitni, hogy ki s miért baloldali és ki s miért kókler.”

Hát ebbe megint sikerült jól mellétrafálnod – ahogy szoktad. Talán jobban kéne tájékozódnod, mielőtt ilyen dolgokat összehordasz. Nincs erről mit beszélni ez úgy hülyeség, ahogy leírtad.

A választások után aztán ha sikerül   és kialakul ismét egy egészséges sok igényt lefedő több párt rendszer--és a kis pártok nem csak őfelsége látszatellenzéke lesznek, akkor majd kezdheted újra a magad baloldaliságát erőltetni azokra is akik talán itt és most a létező viszonyok között keresnek boldogulást és nem igen élteti őket a ködös jövő

Na, igen ez megint olyan lillás semmitmondás. Kik azok, akiket nem érdekel a jövő? Mert ugyan is azt gondolom, hogy én már megettem a kenyerem javát, és bármelyik pillanatban búcsút mondhatok ennek a focipályának, hogy  eg y másik csapatba focizzak tovább  – nem mintha olyan nagyon vágynék rá - de biz előfordul még velem is. Ettől még, izzig – vérig érdekelt vagyok a jövőben, hogy, hogy fog alakulni, nem csak magam miatt, hanem a gyerekeim, az unokáim és az eljövendő generációk sora miatta kedves lilla.

Bár tudom ez neked magas mint bivalynak a Mozart zene- de azért  ezt nem volna szabad elvitatni tőlem. Legalább is, ha felelősséggel gondolkozol. Bár ezek szerint nem úgy teszel. Ez van.

Ami meg a kormányváltó erőket illeti ajánlom a figyelmedbe a következő idézetet

’És akkor most a kérdés- Te mit tettél annak érdekében, hogy az, az állapot ne következzen be ami éppen van?

Keveset mert még azt sem igen hagyod hogy más tegyen érte valamit. Fanyalgónak „becézed” azt, aki  a helytelen dolgokra rávilágít.( By Gyurcsány három beszéde ,ami igen nagy hiba volt és nem öszödre gondolok.)

Ahelyett, hogy a hibákat kitárgyalva, arra összpontosítanátok, hogy ezeket az ígéreteket hogyan és mi módon lehet valóra váltani. Persze te nem vagy „fanyalgó”- de mást viszont azonnal felcímkézel. Ne tedd. Inkább azon kéne gondolkodni, hogy mit is kéne csinálni és hogyan kéne csinálni, az jobb lenne, és nem a sült galambot várni. Mostanában ugy tudom a TESCÓ-ban elfogyott a sült galamb, és nem igen importálnak egyhamar ilyen terméket.

Inkább azt halld meg a kritikában, amit meg kellene hallanod és ne a rosszindulatot feltételezd”.

Az utolsó mondat rád különösen igaz – kedves lilla.

lilla- képe

lilla-
5 éve

"Mert visszaélnek azzal, hogy ők baloldalinak mondják magukat,"

Mondjuk a "Kormányváltók-esély mindenkinek " formáció  soha nem mondta magát baloldalinak!

Mondjuk a Mesterházi -Bajnai szűkített formáció sem!

Ők felfogták, hogy 2011.12.23.óta (választási törvény parlamenti elfogadás) csak összefogással --- a demokrácia értékei melletti összefogással és győzelemmel Orbán kiépülő rendszere legyőzésével lehet csak ezt a hülye ostoba vitát újra nyitni, hogy ki s miért baloldali és ki s miért kókler.

Én azt mondom :Te, mert eme egyszerű tényt sem fogod fel több éve--és mondod a magadét mérgezve a lassan lassan kialakuló végre egyfelé mozdulást is.

Én magamat baloldali érzelműnek és gondolkodásúnak tartom.

Te elvitathatod--van jogod hozzá--mi több meg is teszed--

és szét is versz vele mindent és nem látod be, hogy mekkorát rombolsz!

Egyetlen kérdésre nem válaszolsz hosszas wiki kimásolások nélkül--és meggyőződésem, hogy bizony inkább Orbán számodra---mint a "jó és lehetséges" kormányzás itt és most--azokkal akik ott vannak de nem finnyás igényednek megfelelőek-- nem  eléggé náci módon baloldaliak. Szerinted!

Ezért hát most aki nem képes felfogni, hogy önmaga megnyugtatására bárkire adja voksát Orbánt tartja ott  az szavazzon arra akire akar, de MOST hallgasson!

A választások után aztán ha sikerül   és kialakul ismét egy egészséges sok igényt lefedő több párt rendszer--és a kis pártok nem csak őfelsége látszatellenzéke lesznek, akkor majd kezdheted újra a magad baloldaliságát erőltetni azokra is akik talán itt és most a létező viszonyok között keresnek boldogulást és nem igen élteti őket a ködös jövő

ebből pedig okulhatsz---bár nem baloldali ő sem a klasszikus általad vélt értelemben

http://www.atv.hu/videok/video-20140310-a-kormanyvaltok-nyolc-pontja

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves NewTiborc!

Nem gondolom, hogy meg kellene védenem Plessatt nick társunkat. Egyrészt meg tudja védeni magát, ha akarja, másrész meg nem is igazán szorul védelemre. Viszont nekem meg tele van a hócipőm azzal, hogyha valamit kritikát mond, valaki azonnal jön a visszavágás és ez egyetlen érvre korlátozódik csak, hogy” te mit tettél.”

Nos, ez az az, kérdés, amire nem lehet felelni. De egyben ez az a kérdés, ami valójában elárulja a kérdező szándékát. Neked sem az a szándékod ezek szerint hogy a valós helyzetben egy valós kép alakuljon ki, hanem az hogy bálványaid imáge-ját nehogy valaki megsértse.

Ez nem valami haladó gondolkodásra vall.

 Igen, az elmúlt 24 évben a baloldalon rengeteg hibát követtek el, és az oda nem illő emberek tömkelege volt olyan pozícióban amit nem hogy nem érdemelt meg, de egyáltalán bűn volt oda helyezni. Ezt nem szabad  nem észrevenni. A karrieristák, akiket örökölt a baloldal abból az átkosból ,ma  is  benne vannak a baloldal pártjaiban. Ma is rombolnak, és több kárt tesznek, mint a Plessat nick társunk, vagy akár a Havas Henrik. Tudod miért? Mert elveszik tőlem a bizalom lehetőségét. Mert visszaélnek azzal, hogy ők baloldalinak mondják magukat, miközben simán kóklerek és karrierista semmire való, gerinctelen valakik. Azért mert erre rávilágítanak, egy-s más faramuci dolgot megjegyeznek még nincs senkinek sem joga ezt a kérdést feltenni.

 Valóban igaza van nick társunknak.  Az ígéretek kemények és nagyon húzósak, nehezen lehet adott esetben teljesíteni. Úgy semmiképpen, ha tele vannak senkiházi karrierista,  embernek csak nagyon megerőszakoltan nevezhető semmirekellőkkel az egész szervezet. Ki kell irtani onnan őket és ennek a legjobb módja az, ha a hibákat nem elrejtjük és nem azt az elvet követjük, hogy ha nem beszélünk róla, akkor nincs is. De beszélni kell róla, most kell beszélni, hogy később ne legyen terhelő, amikor viszont az igéreteket kéne valóra váltani. Nem lehet úgy neki menni valaminek, hogy tele vagyok támadási felülettel, még időben meg kell tőle szabadulni. Nem mindenáron kell nekem valamit elérnem ,mert akkor én is besározódok. Azt gondolom, hogy igen is ki kell mondani bármikor a hibákat és nincs olyan, hogy alkalmatlan időpont. Vagy ha neked jobban  tetszik, akkor mindig találok indokot, hogy miért alkalmatlan az időpont a hibákkal való szembenézésre- nem lehet hanyagolni és azonnal ott helyben le kell az ilyeneket zárni. Csak hagyd, hogy elmondja a kritikákat az segít, tanulni lehet belőle most és a jövőben is ( a magyarra az a jellemző, hogy nem hogy a más kárán de a sajátjáén sem tanul  – ezt most megint sikeresen alátámasztottad) és nem visszafog. A sumákolás viszont mindig visszafog és sohasem segít.  Meg kell mutatni, hogy nem elég becsületesnek látszani hanem annak is kell lenni. Nem a látszat az amelyik előre visz, hanem a valódi értékek. Ezt még mindig nem sikerült megtanulni. Kell a kritika arra reagálni kell, de mindig mérlegelve hogy a valós kritikát reagálom le, vagy felülök mindenféle álhíreknek ( By Baja például) Na látod ott inkább csendben kellett volna maradni és hallgatni mintsem azonnal háborogni. De a te mentalitásod győzött és mi lett az eredménye  - egy nagy fiaskó. Úgy hogy inkább száz valós kritika, azoktól akik valóban elkötelezettek mintsem egy álhír azoktól akik köpönyegforgató karrierista mólék. Nekem legalább is ez a véleményem. Nem értem,hogy mi a bajod a Plessatt véleményével főleg akkor, amikor igaza van.

És akkor most a kérdés- Te mit tettél annak érdekében, hogy az, az állapot ne következzen be ami éppen van?

Keveset mert még azt sem igen hagyod hogy más tegyen érte valamit.

Fanyalgónak „becézed” azt, aki  a helytelen dolgokra rávilágít.( By Gyurcsány három beszéde ,ami igen nagy hiba volt és nem öszödre gondolok.)

Ahelyett hogy a hibákat kitárgyalva arra összpontosítanátok, hogy ezeket az ígéreteket hogyan és mi módon lehet valóra váltani. Persze te nem vagy „fanyalgó”- de mást viszont azonnal felcímkézel. Ne tedd. Inkább azon kéne gondolkodni, hogy mit is kéne csinálni és hogyan kéne csinálni, az jobb lenne és nem a sült galambot várni. Mostanában ugy tudom a TESCÓ-ban elfogyott a sült galamb és nem igen importálnak egyhamar ilyen terméket.

Inkább azt halld meg a kritikában, amit meg kellene hallanod és ne a rosszindulatot feltételezd.

NewTiborc képe

NewTiborc
5 éve

Kedves Plessatt!

Azért lenne pár kérdésem hozzád. Ahogy olvasom, kritikád mint a borotva, de pl. Önmagad mit tettél azért, hogy a fideszes polgármester túlkapásait szóvá tedd? Peca közben ráérnél ezen gondolkodni. Persze tudom, szeretsz békében élni. Megértem, de akkor mást is meg kell Neked érteni.

Szerinted nem azokkal van a gond, akik a baloldal kevéske pénzén élősködnek és mégis a baloldalt ekézik állandóan? A minap végre a kapitány Úr helyre tette az ATV üdvöskéjét a Zuschlag üggyel kapcsolabtan. A baloldalinak nevezett Tv műsorvezetői -pár kivétellel- azon élvezkednek, hogyan lehet cikizni az öszefogást. Mindennek a csúcsa a Havas tanárúrnak becézett főbunkó. Személye miatt sok nézőt veszítenek. Kormánypárti képviselőknek feltett kérdéseiktől meg büdös a szájuk. Kubrádióról meg ne is beszéljünk. Magyarul, baloldali újságírás nem létezik. Oknyomozás meg pláne nem. Ilyen körümények közt mit tanácsolná szegény politikusoknak? elismerve, hogy valóban történtek szarvas hibák.

A Gordon beszéde valóban gyenge volt, de ha a Gyurcsány keményen odamondogat nekik,akkor meg fanyalogtok, hogy nincs erkölcsi alapja. Vajon ki szerint nincs erkölcsi alapja? Kérdezem,a jobboldalnak élükön a vezérrel, mihez van erkölcsi alapja? Emlékezz, a Kádár rendszerben is az működött hatékonyan, "na ez jól megmondta nekik..."  most is ez kell ennek a népek.

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Ne  hidd  kedves  plessatt ,  hogy  én  nem  látok  kritikus  pontokat  , és  Attiláék  is  látják  ,  tudják  hidd  el  .Rád  pontosan  azért  neheztelek  mert  gondolom  hogy  te  se  az    orbánizmust  szeretnél  20  évig  .DE  !  Most   annak  van  ideje  ,  hogy  pozitívan  álljunk  a  jövőhőz  és  a  kétségeinkket  kicsit  most  tegyük  zárójelbe,  és  pozitív  dolgokat  sugározzunk  .

A  maffiával  mindig    kissé   "bénán  "  ,  döcögősen  ,  tud  az  aki  tőrvényesen  ,kevés  anyagiakkal  és  semmi  médiával  rendelkezik  .

De  feladni  akkor  sem  szabad  , hajrá  Kormányváltók  ,  hajrá  Attila  .Én  hiszek  a józan  ész  erejében  !

Plessatt képe

Plessatt
5 éve

Igazat adok Neked, ugyanis én is csak békében, viszonylagos jó létben szeretnék élni. Gondolom, a legtöbb ember így gondolkodik!. Mind ennek ellenére, mindíg a többségi véleménye a döntő és ha tetszik, ha nem , bele kell nyugodnunk. A baj csak az, hogy azok a pártok, akik ebben nagy mértékben felelősek, nem követnek el mindent, hogy ezt az egyszerű vágyálmunkat megteremtsék. Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy saját maguk léte a legfontosabb!

Plessatt képe

Plessatt
5 éve

Talán igazad is van, ugyan is jó magamnak is elment a kedvem mindentől. Ha hihetetlenül is hangzik, én mindenkor baloldali érzetü ember voltam és vagyok. De véleményem, ha kritikus is, az mindenkor van! Nem az az igazi baloldali ember, aki kritika nélkül itt csak szólamokat ismétel és az ellenfél minden hibáját felnagyítja, a saját oldal hibáit észre sem veszi. Ez a megalkuvás soha nem vezetett sehová. Az emberi tartásról, a becsületről nem is beszélve. Hidd el, ez a hajó nem most ment el. Az a párt, az az "összefogás", amelyik saját erejét akarását, kormányozható tehetségét nem tudja elhitetni az emberek többségével, az nem érdemli meg a hatalmat. Sajnos, az un. "Kormányváltó" tömörülés abszolút nem tudott ezidáig hatni a tömegre, csak kullogott a FIDESZ által vezényelt témák után. Önálló gondolataik, cselekvéseik laposak voltak, a többség fel sem figyelt rá. Beleestek a FIDESZ által állított csapdába! Hát ez a formátum, szerinted tudna hathatósan kormányozni? Szerintem, magad sem gondolhatod komolyan! És ezekután, itt mondhatunk bár mit, szavakkal játszadozhatunk, bizonyíthatjuk agunkról, hogy én pl. jobb baloldali vagyok, mint Te.., és így tovább! Ettől még semmi nem lesz jobb! Marad egy lapos, rossz , embereket igazából meg nem szólító kampány, utánna meg csak bukás! Ez sajna törvényszerű, bárhogyan is hitegetjük egymást. Ezek után azt hiszed, hogy ez engem boldogsággal tőlt el? Akkor tévedsz, hiába küzdöttem a magam módján azért, hogy e végkifejlett ne ilyen legyen, de hiába, én csak egy valaki vagyok, aki nem tudott többet tenni a sikerért. Azok pedig, akiken múlott a siker, azok csak éveken egymással voltak elfoglalva, építették egyéni életüket és nem törődtek sem Veled, sem pedig velem! Fáj nekem is a történtek, de ez a béna ellenzék nem is érdemelné meg, hogy kormányerő legyen.!

Plessatt képe

Plessatt
5 éve

Értem, mire célzol, valahogy egyet is értek Veled!

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Nagyon  igazságtalan  amit  leírsz  .Mi  az  hogfy  ez  már  semmit  se  ér  !  Látom  ennek  drukkolsz  ,ha  nem  így  lenne  ,nem  ezt  írnád  .Most  MIndenkinek  az  lenne  a dologa  ,hogy  a  hezitálókat  meggyőzze. Aki  Téged  olvas  annak  még  a kedve  is  elmegy  mindentől  .

"Ők  mindenkor  elő  tudtak  kaparni  a baloldalra  nézve  károsan  ható  dolgokat  "........mintha  nem  tudnád  ,hogy  van  1  Poolt-juk  ,aki  gástalanul  ezért  dolgozik  gőzerővel  .

Mi  is  könnyedén  kiépíthettük  volna  ,akár  az  intézményrendszer  teljes  átalakításával  ,  de  NEM  TETTÜK"  ! Csak  azt  felejted  el  hogy  a Demokrácia  nem  arról  szól  hogy  az  éppen  hatalmon  lévők  saját  kényükre  -kedvükre  garázdálkodhassanak  .Akkor  mi  lenne  a  különbség  köztünk  ?Vannak  Demokraták  ,  és  vannak  diktátor  hajlamúak  .

Valóban  nem  egymást  kellene  túlharsogni ,  de  károgni  és  mindenben  hibát  keresni,  amikor  önmérsékletre  se  vagyunk  képesk  .

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Nem  az ígérgetéssel, nem a betartásával és nem is a be nem tartásával van a baj. A  baj az emberekkel van. Tényleg  nem tudjuk mit akarunk?  2010-ben főleg  nem tudtuk, hogy mit akartunk.  Megadtuk a Fidesznek a kétharmadot, amit  biztos , hogy  nem akartuk, még akkor sem, ha  csalással szerezték meg. Most meg  már nyíltan csalnak.  Nem az ígérgetéssel van a  baj ami, tulajdonképpen  egy program. El kell menni szavazni, minden jó érzésű embernek, utána  jöhet az ígérgetés, abból a maradékból, amit hagy  a regnáló kormány, ha  hagy valamit.

Hetek óta figyelem a különböző portálokon a megjegyzéseket. Elképesztő amilyen  megnyílvánulások vannak - elszomorít. Semmi értelme, hoyg egymást szapuljuk, csak ellenségeskedést  szít. Emberek vagyunk, szeretnénk emberhez méltón élni, én  legalábbis igen...

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Ez  bizony  így  igaz  .

105 -108
lilla- képe

lilla-
5 éve

1. Magyarországi Cigány Párt (MCP)
2. A Haza nem eladó Mozgalom Párt
3. Seres Mária Szövetségesei (SMS)
4. Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt
5. Új Dimenzió Párt (UDP)
6. Fidesz-MPP, KDNP
7. Sportos és egészséges Magyaroszágért Párt (SEM)
8. Lehet Más a Politika (LMP)
9. YES
10. Új Magyarország Párt (UMP)
11. Magyar Munkáspárt
12. Szociáldemokraták Magyar polgári Pártja
13. Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI)
14. Együtt 2014 Párt
15. Zöldek Pártja
16. Összefogás Párt
17. Magyar Szocialista Párt, Együtt - a korszakváltók pártja
Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt
18. Jobbik Magyarországért Mozgalom

 

mindenki aki nem a kormányváltásra szavaz--bármi is az indoka--az bizony a fideszt támogatja

extrém esetben a fidesz 6/106körzet megnyerésével is többséghez juthat

mert akár 18 felé is mehetnek a szavazatok(körzetek)

ezt az egyéni körzetek még megerősíthetik

lehet hogy néhányan a parlamentbe jutnak, de többségük alig lesz!

Ezért aztán itt már ezt a tényt kell tudomásul venni felfogni és elmondani mindenkinek!

Hiába tetszik a Spotos Egészséges Magyarország Párt programja, ha a rá leadott szavazat a fideszé végül(mert elveszik a szétszavazásban)

lilla- képe

lilla-
5 éve

2011.12.23.óta tudjuk ezt

és Te is baloldalt írsz még mindig!

Miért?

Nem a baloldalnak kell most győznie--de nem is neki kellett volna 2011.12.23-a óta, hanem a demokratikus kormányváltást akaróknak.

Kormányváltás--esély mindenkinek!

A nagy baloldali megfogalmazatlan mit tudom én mi okán a demokrácia is elveszni látszik

Nemcsak a klasszikus baloldal demokratikus!

Egyébiránt a klasszikus baloldal kizárta a reális baloldalt önidentifikációját is megkérdőjelezve! Minek?

Most már mentsük, amit még lehet!

itt egy lista--SZERINTEM nem egészen mentes a fideszes manipulációtól

http://444.hu/2014/03/08/itt-a-vegleges-szavazolapi-lista/

és még most is van kérdés:

Pedig csak két szavazat lehet: a fidesz kontra mszp, dk, együtt-pm, MLP, kontra fidesz

ugyanis ha a szavazat bárki másé, akkor a fideszé

a fegyelmezett fidesz  a szétszavazás miatt kicsi szavazat megszerzés mellett is győzhet, ha mégis ő kapja a legtöbb szavazatot

hiába fognak a népek szétszavazni hiába jut a parlamentbe 18 formáció is--egyéniben a fidesz mindent vihet--és így a többség is az övé lehet!

Nehéz felfogni, de így van!

 

itt nem lehet a Sportos Egészséges Magyarországért pártra szavazni--mert én finnyás vagyok--mert azzal a fideszre szavazok 

aztán majd jöhet a küzdelem újra---de most nincs más alternatíva--

fidesz, vagy Kormányváltás-esély mindenkinek

a többi mind a fidesz!

Plessatt képe

Plessatt
5 éve

Sajna, ez a nyolc pont már semmit sem ér, legalább is a választópolgárok befolyásolásában!  Nagyon elkésett a baloldal, ezt az időkiesést már nem lehet behozni, főleg ilyen béna megnyilvánulásokkal. Sajnos, az emberek meggyőzése tekintetében a FIDESZ fényévekkel előbbre járt mindig is! Ők mindenkor elő tudtak kaparni a baloldalra nézve károsan ható dolgokat és azokat a mai napig szinte művészi tökéllyel tudják az emberek felé szajkózi és azok egy idő után el is hiszik. Igy van ez manapság is és ezért nem érezni igazi kormányváltási akaratot, az ellenzék továbbra is megosztott, a FIDESZ megfelelő számú szavazókkal rendelkezik, akik minden áron szavazni fognak és ebből csak az következik, hogy fölényesen fognak nyerni. Mi, továbbra is siránkozunk, hogy persze, nekik ott van a nagy médiakapcsolat, a reklámfelület, a háttér-cégek anyagi támogatása, de nekünk...? Csak igyekszünk elfelejteni, hogy mindezeket az elmúlt időszak 12 éves kormányzata alatt mi is könnyedén kiépíthettük volna, akár az intézményrendszer teljes átalakításával, de NEM TETTÜK! Most sírunk és remélkedünk a csodában. Már pedig csoda nem valószínű, hogy lesz és ha így lesz, akkor nem szeretném Semjén úr régebben elhangzott gondolatát idézni, hogy "akkor vagy húsz évre bebetonozhatjuk magunkat..." És ennek most meg van minden esélye, csak mi nem akarjuk észrevenni, mert csak egymást túlharsogva minden józan számítás ellenére, kábítjuk egymást. És ez évek óta ez megy, semmit nem változott, sajnos, az erőviszonyok sem! Olyasmiről meg írni sem merek, hogy a tegnapi Bajnai beszéd, mintha nem is egy választás előtti felrázandó, lelkesítő beszéd lett volna. Az köztudott, hogy Ő nem tud hatni a tömegekre, de én katasztrófálisan gyengének tartottam, mintha, nem is itt lenne a nyakunkon a választás, és talán ez számára az igazi nagy megszólalás lehetősége....!? Hát ezzel a beszéddel bizonyos, hogy egyetlen egy tétovázó szavazót nem szólított meg. Hát így van ez nálunk, 2014. márc.9-én, a választások előtt kevesebb, mint egy hónappal! 

125 -108
plalyA képe

plalyA
5 éve

Hol, és miért kell elviselned? Ki kényszerít rá?

Engem sem kényszerített senki hogy elviseljem akár a német, akár a holland akár a spanyol akár az angol körülményeket.Mindenhova magamtól mendtem. Senki sem kergetett az asztal körül, hogy azonnal el kell viselned a sokkal rosszabb körülményeket?

Téged igen?

Szerintem meg nincs jobbos meg balos bűn, csak bűn van. A köztörvényes bűnök oldalfüggetlenek, sőt politika függetlenlenek.A vilánézet sem igen dominál ebben a kérdésben.

Azt is gondolom, hogy ez a 8 pont, bár szerintem nagyon merész - de akár végrehajtható is lehet, ha megfelelő ideológia munkával és gazdasági szemlélettel párosul.

Ha nem akkor nem lesz végrehajtható.Tehát a feladat nagy és adott. Dolgozni kell érte és nem azon vacakolni, hogy ki mondta, mit mondot t és miért mondta. Ha bele mennek az adok-kapokba, akkor nem lesz sem megfelelő ideológiai munka sem pedig  végrehajtható gazdasági szemlélet, csak marakodás. Az pedigmost nem csak ostobaság, hanem bűn is kedves victorb.

faluvegi képe

faluvegi
5 éve

Szamomra erthetetlen az, hogy a kormanyvalto partok belemennek a fidesznek a balliberalis partok idejebol kibanyaszott ugyekrol (Zushlag, nokias doboz stb) valo vitaba. A kormanyvalto partok feladata jelenleg az, hogy az elmult negy ev orbani onkenyenek a torteneteit, az adobevetek egy jelentos reszenek fideszes maganzsebekbe es a fidesz partkasszajaba valo becsatornazasat, a dolgozok es tisztviselok tomegeinek a munkahelyekrol valo kirugasat, a nyomorba valo juttatasanak remevel valo megfelemliteset, torvenyeknek a fidesz elonyere valo megvaltoztatasat, a demokratikus ellensulyok leepiteset, a mutyiugyek es meg szamos egyeb, diktatorikus megnyilvanulasat felelevenitsek.

Legyen eleg a tobbnyire soha be nem bizonyitott ragalmak elleni vedekezesbol.

Ez az ido az ellenzeknek a kormany levaltasat indokolo tamadasanak az ideje. A kormanyvalto partok kezdjek el a fidesz azon ugyeinek az elovetelet, amelyek a fidesz nepellenes, antidemokratikus politikajat bizonyitjak.

Boven van mibol valogatni.

victorb képe

victorb
5 éve

Kedves katicabogar!

Én itt sokkal rosszabbat kell hogy elviseljek. Azt egyébként ne gondold, hogy úgy gondolom, a jobbos bűn nem azonos a balos bűnnel. Mindkettőt ugyanis mélyen megvetem.

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Ez  a  nejlonszatyor  pont  annyira  igaz  ,mint  a nokiás  doboz  !  Ezt  azok  is  tudják  akik  terjesztik  .

Amúgy  meg  :  a gibicnek  semmi  sem  drága  , igaz  ?

 


sphagin
5 éve

Olvasd csak el a JOBBIK ígérgetéseit !

Perzse ígérni lehet fekve is, pláne, ha esély sincs a kormányba kerülésre !

Na, itt aztán elszaladhat a fantázia és meg is teszik !

Mit nekik a költségvetés, meg, hogy miből is fogják majd megvalósítani, a lényeg, hogy ígérjenek, minnél nagyobbat.

Elszámoltatást akarnak, miközben a maguk pénzügyeivel sem tudnak elszámolni.

 Na, és a többi, amit olyan sokan megesznek és tapsolnak nekik !

A baj velünk van választókkal, azt se tudjuk, hogy mit akarunk !

Utána pedig törölgetjük a szemeinket és sírunk, sajnáltatjuk magunkat !

lilla- képe

lilla-
5 éve

pedig több nincs!

(igéretből persze lenne! de minek?!)

ezt sem azonnal, hanem munkával , ahogy lehet!

 

azt hogy azonnali változást akarunk ---a nincsből---azt a gondolkodásmódot is a fidesz szívós munkája eredményénak köszönhetjük.

Most vagy realitás

vagy a fidesz

(merthogy a fidesz realitása nem mindnyájunké!)

Babett képe

Babett
5 éve

Szavak. Igérgetések. Azt hiszem ez az embereknek nagyon kevés.

plalyA képe

plalyA
5 éve

Hát, húzós vállalások az biztos.

Lehet dolgozni azért hogymegvalósuljon amit ígérnek.

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Tudod victorb, ezért tudnám az olyan embereket, mint Zuschlag, meg Simon megrázni, mint Krisztus a vargát, hogy helyre menjen a gondolkodásuk. Minden pártban, az élet minden területén élnek ilyen emberek - csak nem kapnak olyan médiavisszhangot, mint akik az MSZP-ben, vagy közelükben vannak.

A jobboldalról számtalan nevet lehetne felsorolni, hogy kezdjem pl. Simicskával... - érdekes módon te sem ezt mantrázod, hanem minden alkalmat megragadsz, hogy az MSZP-t ekézd. Légy boldog ezzel :(

Könnyen beszélsz - mert tudomásom szerint - nem itthon élsz. Nekünk, az itthon levőknek kell elviselnünk az Orbán-kormány minden kínját-baját :(

victorb képe

victorb
5 éve

Kimaradt a 9. pont. Nem lesz nejlonszatyor.