A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A kormány terrort kiált, bomba robbant, de tájékoztatni nem kell, mert pánikot keltene

via HVG

2016. szeptember 29. 14:01 | 0 hozzászólás

A honvédelmi miniszter alig több mint egy hete mondta, hogy Magyarországon bármikor történhet a brüsszelihez vagy a párizsihoz hasonló terrortámadás. Még a szombati robbantás előtt megkérdeztük a belügyet, milyen lakossági tájékoztatási tervük van terrortámadás esetére. A válasz: nem adják ki, mert nincs pánik.

"Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás, ezért egyre több olyan gyakorlatra van szükség, amellyel a biztonságot hatékonyan tudjuk szolgálni" – mondta múlt hét kedden, szeptember 20-án Simicskó István honvédelmi miniszter. Mivel még a kormánytagok közül is az ő asztalán landol a legtöbb nemzetbiztonsági jelentés a miniszterelnökön, a belügyminiszteren és a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoson kívül, másnap (szeptember 21-én) rákérdeztünk a Belügyminisztériumnál, mi a helyzet a lakosság számára állítólag már fél évvel ezelőtt elkészült tájékoztatási tervvel. Napokig nem érkezett válasz.

Három nappal később egy táskába rejtett bomba robbant Budapest egyik legforgalmasabb pontján, két rendőr súlyosan, életveszélyesen megsérült.

A BM négy nappal a támadás után, azaz tegnap, szeptember 28-án hétfőn válaszolt a lakosság terrorcselekmény megelőzésére, illetve lereagálására vonatkozó kérdéseinkre. Válaszukat változtatás nélkül közöljük.

Tovább...


A cikk eredetije: A kormány terrort kiált, bomba robbant, de tájékoztatni nem kell, mert pánikot keltene


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges