A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kormány-kommunikáció: Elszólások és bakik

via Pirost

2018. február 8. 10:40 | 6 hozzászólás

„A politikában csak egy dolog, ha valamiről mindenki tudja, hogy nem az, mint aminek mondják. Érdekessé inkább akkor válik, amikor a közel álló szereplők végre ki is mondják.” A Pirost nevű internetes oldal felsorakoztat néhány elszólást.

Szétesik a kormány-kommunikáció?

A politikában csak egy dolog, ha valamiről mindenki tudja, hogy nem az, mint aminek mondják. Érdekessé inkább akkor válik, amikor a közelálló szereplők végre ki is mondják.

Az eddig precíz kormányzati kommunikáció kezd felfesleni

Kormánytagok, kormány- és Fidesz közeli politikusok és emberek nyilatkozataiban mostanában rendre becsúsznak olyan mondatok, melyek meglepő őszinteséggel mutatják meg a rendszer visszásságait.

Hol egy meggondolatlan mondat, hol egy kicsúszott elszólás, de egyre több véletlen és meglepően őszinte nyilatkozatot hallunk.

Azt nehéz eldönteni, hogy ennek mi az oka.

Egyes vélemények szerint szétesik a korábban precízre épített és tűpontosan üzemeltetett Habony-Rogán kommunikációs rendszer. Annyi hozzá nem értő került bele, hogy képtelenség fenntartani jól működő módon.

Mások szerint eljutottak arra a pontra, hogy már teljesen mindegy, hogy mi történik. Olyan Politikai, gazdasági és társadalmi erővel rendelkeznek, olyan hatalmas média túlsúllyal, hogy nincs jelentősége ezeknek az önfeltáró mondatoknak.

A lényeg, hogy egy-egy megszólalásnál nem is kell nagyon a sorok között olvasni, csak figyelmesen kell értelmezni a mondatokat.

Néhány példa az elmúlt időszakból

A leghíresebb elszólást (befogadott migránsok száma) most szándékosan kihagytuk, inkább olyan mondatokat kerestünk, melyek kevesebb publicitást kaptak.

Kormány:
A bevándorlás-ellenes kampánya kevesebbe került, mint amennyit a kötelezően befogadott migránsokra kellene költenünk

Tovább...


A cikk eredetije: Kormány-kommunikáció: Elszólások és bakik


Hozzászólások


Degesz
1 éve

Talán azért nem beszéltél velük, mert vannak emberek, akikkel egyszerűen nem érdemes beszélni. Érvekre nem hallgatnak, más mondanivalóját meg sem fontolják (hiszen annyira nem komfortos, hogy elüt a világnézetüktől, a gondolkodás pedig munka), és csak a saját hyülyeségüket hajtogatják. Na azok az ő szavazóik. Lásd a videót a Soros-pártról, ami, ugye, indul a választáson, a Fidesz pedig majd megvéd  tőle :(.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Sajnos, úgy néz ki, igen!:(((
Csak azt nem értem, én még nem beszéltem olyan emberrel, aki azt mondta volna, hogy rájuk szavazott...
Akkor hogy lehetnek mégis hatalmon?!

Hmmm...
Dávid Ibolyának tényleg elhittem, hogy nem ért a focihoz.
De Orbánnak hogy hihetném el, hogy nem foglalkozik üzleti ügyekkel?!
Egy miniszterelnöknek MINDENNEL foglalkoznia KELL, ami az általa vezette országban történik!:P:P:P
Különben nem tudja, mi is a dolga egy miniszterelnöknek! :(((

És ILYEN pancsert képes a (megvezetett!) nép jelentős része megválasztani.
Azt hiszem, rajtunk röhög a bantu néger is az őserdőben, mert az biztos, még nekik is hozzáértőbb törzsfőnökük van! :DDD

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Mindegy mifélék, kifélék, ezzel a néppel mindent meg lehet csinálni. Meg lehet?

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Ezen már én is sokszor elgondolkodtam, hogy vajon tudják-e magukról, hogy gazemberek? Vagy...?


Degesz
1 éve

Én azt nem értem, hogy hogy tudnak ezek az emberek naponta tükörbe nézni. Vagy úgy közlekedni, hogy sohase lássanak tükröt.

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Azt is  tudja mindenki, hogy hazugsággal nem lehet sokáig "győzedelmeskedni".  Az  igazság előbb  vagy utóbb kiderül, még  akkor is, ha odaát van.