A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kompromittáló fotók Vitézy Dávidról?

via Figyelő.hu

2015. február 9. 10:04 | 0 hozzászólás

Nem arról van szó, hogy Vitézy Dávid ellopott valamit, s ezt most számon akarják kérni rajta. Ezt jól tudja ő, és jól tudja a városvezetés. A bennfentesek szerint a többi csak színjáték.

Üzleti titok megsértésének alapos gyanúja miatt a Budapesti Közlekedési Központ(BKK) az igazgatóság döntése alapján feljelentette a fővárosi VI. és VII. kerületi Ügyészségen a társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot - az elődjét gyakorlatilag lopással vádoló közleményt Dabóczi Kálmán vezérigazgató jegyezte pénteken. Állítólag Vitézy munkaviszonyának megszűnésekor nem tett eleget a társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglalt kötelezettségének. Azt valószínűsítik, hogy a volt vezér jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amivel netán visszaélhet.

Vitézy Dávid azonmód válaszolt a vádra. Mint írta, a BKK közpénzből működik, még csak versenytársa sincs, s attól tart, a feljelentés valamilyen személyes, vagy hiúsági okból született. Sem Tarlós Istvánról, sem a városvezetés más tagjáról nem feltételez egy ilyen lejáratási kísérletet, ezért bizonyára valamiféle megfelelési kényszer, túlbuzgóság állhat a feljelentés mögött az új cégvezetés részéről.

Vitézy Dávid téved. Pontosabban úgy csinál, mintha tévedne, ahogy egyik forrásunk nyilatkozott, „egy páva násztáncát járja." Ha valaki, ő aztán, - mint a BKK volt vezérigazgatója - jól tudja, hogy ezen a szinten senki nem lehet „önjáró", Dabóczi Kálmán sem vette volna a bátorságot ahhoz, hogy magától lépjen. A budapesti városvezetés annak akarja elejét venni, hogy Vitézy Dávidot felfelé buktassák. Nyílt titok, hogy Tarlós István már régen meg akart szabadulni tőle, s nem venné jól ki magát, ha most valami komoly (közlekedési) kormányzati pozíciót kapna. Márpedig ezt meglebegtették az elmúlt hetekben. Bizalmas forrásból származó információink szerint ez Lázár Jánosnak sem lenne különösebben ínyére. De kormányzati forrásaink szerint az Orbán családhoz rokoni szálakkal is kötődő Vitézyre különösebb kockázat nélkül csak akkor mondhatna nemet, ha ehhez a személyzeti harchoz kellő muníciót kapna. Ezt szolgáltatja most Vitézy utódja, Dabóczi Kálmán, aki szintén nem örülne annak, ha elődje felülről belebeszélne munkájába. Márpedig ez elkerülhetetlen lenne, ha Vitézy a neki kinézett kormányzati pozícióból a MÁV és a Volán társaságok jártainak összehangolását vezényelné.

Ha információik nem csalnak, a feljelentéssel nincs vége. Ebben az úgymond kártyacsatában még talonban tartanak Vitézy Dávidot kompromittáló fényképeket is.


A cikk eredetije: Kompromittáló fotók Vitézy Dávidról?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges