A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Kommunista múltjáról vallott Orbán volt minisztere

via Hír24

2015. július 14. 11:17 | 1 hozzászólás

Most már tévedésnek tartja, hogy éppen 1988-ban, a rendszerváltozás küszöbén lett a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) tagja.

Martonyi János a Kossuth Rádió Arcvonások című műsorában a rendszerváltozás előtti párttagságáról, az állami vagyon privatizálásában vitt szerepéről, valamint arról is beszélt, miért nem vállalta el az MNB elnöki posztját. Az első és második Orbán-kormány külügyminisztere alapvető tévedésnek nevezte, hogy 1988-ban, belépett a Magyar Szocialista Munkáspártba. Elismerte, felvetődhet kérdésként, hogy ha évtizedekig ellenállt a nyomásnak, és nem lett párttag, akkor miért kellett a végjátékban belépnie az MSZMP-be.

Talán naiv dolog – fogalmazott –, de akkor azért lett MSZMP-tag, mert tényleg úgy érezte, elindulhatnak a pozitív változások az országban, javulhat a helyzet. 1988 végén, 1989 elején világossá vált, hogy a tabukhoz is hozzá lehet nyúlni, kiderült, hogy változhat '56 megítélése, felvetődhet a szovjet csapatok távozása, az egypártrendszer megszűnése és a szabad választások megtartása is.  Mint mondta, a rendszerváltás idején az ellenzéki körökkel is volt a kapcsolata, elsősorban az MDF-ben voltak barátai, ismerősei, de az SZDSZ-ben is.

Tovább...


A cikk eredetije: Kommunista múltjáról vallott Orbán volt minisztere


Hozzászólások

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
3 éve

Igen, tévedés azon  Fidesz tagok múltja, akik   korábban az  MSZMP tagja volt.  Mégis mennyit  szitkozódnak...